Odbojka

Odbojkašice Srbije počele pripreme za Ligu Nacija

enska odbojkaška reprezentacije Srbije, aktuelni svetski i evropski prvak, počela je pripreme za II Ligu nacija 2019. U beogradskom hotelu „Kraun Plaza“ Zoranu Terziću, prvom treneru seniorki Srbije, javilo se 18 odbojkašica.
Ostale igračice će se priključiti pripremama po završetku obaveza u klubovima, odnosno u zavisnosti od dogovora sa Zoranom Terzićem. Zoran Gajić, predsednik OSS, pozdravio je seniorke i poželeo im još jednu uspešnu reprezentativnu sezonu.

Pripreme su počele:

Tehničari: Maja Ognjenović (Dinamo Moskva, Rusija), Slađana Mirković (Hemik Police, Poljska), Mila Đoršević (Crvena zvezda) i EMILIJA Antanasijević (Jsdinstvo, Stara Pazova).

Korektori: Sara Lozo (Žetisu , Kazahstan) i Milica Kubura (Partizan).

Libera: Sivlija Popović (Altaj, Kazahstan), Marija Popović (Univerzitet Ist Tenesi, SAD), Aleksandra Tadić (Tent, Obrenovac) i Bojana Gočanin (Takovo Zvezda Helios, Gornji Milanovac).

Blokeri: Mina Popović (Firenca, Italija), Maja Savić (Železničar, Lajkovac), Jovana Kocić (Vizura) I Sara Vučićević (Crvena zvezda).

Primači: Brankica Mihajlović (JT Marvelus Nišinomija, Japan), Bjanka Buša (Hemik Police, Poljska), Bojana Milenković (Skandići, Italija) i Katarina Lazović (Vizura).

Seniorke Srbije će trenirati u dvorani Impuls”.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak, igraće na startu II Lige nacija 2019. u 4. grupi I vikenda u dvorani „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu. U 1. kolu, Srbija će u utorak, 21. maja igrati protiv Holandije od 20.00 časova. U 2. kolu, u sredu, 22. maja, Srbije će igrati protiv Koreje od 17.00 časova, a u poslednjem, 3. kolu, u četvrtak, 23. maja, protiv Turske od 20.00 časova.
II vikend će se odigrati 28 – 30. maja, a Srbija će igrati u 5. grupi u Koneljanu u Italiji, a pored domaćina rivali će joj biti SAD i Dominikanska Republika.
U okviru 12. grupe III vikenda 4 – 6. juna, Srbija će gostovati u Kortrajku, u Belgiji. Srbija će igrati sa Belgijom, Rusijom i Poljskom.
IV vikend je na programu 11 – 13. juna, a seniorke Srbije će igrati u 15. grupi, u Tokiju u Japanu, sa domaćinom, Brazilom i Tajlandom.
Poslednji, V vikend će se odigrati 18 – 20. juna, a Srbija će igrati u 18. grupi u Ningbou. Pored Kine, rivali Srbiji biće Nemačka i Bugarska.
Finalni turnir će se odigrati 3 – 7. jula u Nanđingu u Kini.
Pored Kine na Finalnom turniru će nastupiti i 5 najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.
Svi mečevi Lige nacija u konkurenciji odbojkašica igraće se od utorka do četvrtka.