Odbojka

Mihajlović: Biće teško protiv domaćina

Srbija je uspešno nastavila odbranu titule na Starom kontinentu, pošđto je ženska selekcija našeg nacionalnog tima trijumfovala u polufinalu protiv Italije 3:2, a odbojkašica Brankica Mihajlović je istakla je posle pobede nad “Azurkama” da je ovo bila timska pobeda.

“Pripreme su počele još u maju. Prvo kvalifikacije za Olimpijske igre, što je bio naš osnovni cilj, a onda Evropsko prvenstvo i da odbranimo titulu prvaka Evrope. Igrale smo protiv sjajne ekipe, Italijanke su fantastične, ali mi se čini da smo na vreme podigle nivo naše igre, baš onda kada je potrebno”, rekala je Mihajlovićeva i dodala:

“Mislim da iako neki elemenat u ekipi ne funkcioniše, postoji mnogo drugih koji mogu da preokrenu rezultat i pomognu ekipi. To je najbitnije”, naglasila je Mihajlović.

Rival u finalnom meču Srbiji će biti selekcija Turske, koja je u drugom polufinalu tijumfovala protiv Poljske, a Mihajlović je istakla šta je još jedan od aduta protivnika.

“S obzirom na to da Turska igra kod kuće i da će imati podršku od preko 10.000 navijača, biće zaista teško”, zaključila je Mihajlović.

Finalni meč Evropskog prvenstva Turska – Srbija se igra od 18:30.

Foto: Youtube Printscreen/