Odbojka

Kraljevo jedan od domaćina Liga nacija u muškoj, a Niš u ženskoj konkurenciji

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je danas gradove domaćine ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, a odbojkaši Srbije igraće u Kraljevu, Krakovu, Braziliji, San Huanu i Kalgariju.
Liga nacija 2020. godine igraće se od 22. maja do 5. jula. Mečevi odbojkaša igraće se od petka do nedelje.

Srbija će u okviru prvog vikenda (od 22. do 24. maja) igrati u 3. grupi u “Tauron Areni” u Krakovu sa domaćinom Poljskom, Italijom i Slovenijom.

Drugi vikend će se odigrati od 29. do 31. maja, a Srbija će igrati u 7. grupi u dvorani “Nilson Nelson” u Braziliji. Rivali Srbiji, pored Brazila, biće Francuska i Japan.

Reprezentacija Srbije će potom od od 5. do 7. juna u “Hali sportova” u Kraljevu biti domaćin SAD, Iranu i Nemačkoj u okviru 10. grupe trećeg vikenda.

Tokom četvrtog vikenda (12 – 14. jun), Srbija će igrati u 14. grupi u dvorani “Aldo Kantoni” u San Huanu, u Argentini, sa domaćinom, Rusijom i Bugarskom.

Peti vikend je na programu od 19. do 21. juna, a Srbija će igrati u 17. grupi u “Vinsport Areni” u Kalgariju, u Kanadi, sa domaćinom, Australijom i Kinom.

Finalni turnir trećeg izdanja Lige nacija u konkurenciji odbojkaša odigrati od 1. do 5. jula u Torinu.

Pored Italije, plasman na Finalni turnir će izboriti pet najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak i evropski prvak, biće domaćin 8. grupe II vikenda 26 – 28. maja Holandiji, Tajlandu i SAD u dvorani Čair u Nišu, saopštila je Svetska odbojkaška federacija, FIVB.
III Liga nacija 2019. u konkurenciji odbojkašica odigraće se od 19. maja do 18. juna.

U okviru I vikenda (19 – 21. maj) Srbija će igrati u 3. grupi dvorani Pala Džordž u Montikjariju, u Italiji, sa domaćinom, Turskom i Poljskom. III vikend će se odigrati 2 – 4. juna, a Srbija će igrati u 11. grupi u Makao Forumu u Makau sa domaćinom Kinom, Brazilom i Belgijom. Tokom IV vikenda (9 – 11. jun) Srbija će igrati u 14. grupi u Ufa Areni u Ufi, u Rusiji sa domaćinom, Korejom i Kanadom. Poslednji, V vikend će se odigrati 16 – 18. juna, a Srbija će gostovati u Tojami u Japanu u 20. grupi. Pored Japana, rivali Srbiji biće i Nemačka i Dominikanska Republika.

Svi mečevi Lige nacija u konkurenciji odbojkašica igraće se od utorka do četvrtka.

Finalni turnir će se odigrati 1 – 5. jula u Kini.

Pored Kine na Finalnom turniru će nastupiti i 5 najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.
III FIVB Kup izazivača 2020. odigraće se 24 – 28. juna, a pobednik će izboriti učešće u IV Ligi nacija 2021.