Odbojka

Kovač: Nisam napravio čudo, Kovačević: Ako smo uspeli ovo, možemo i u kvalifikacijama za OI

Srbija je osvojila titulu prvaka Evrope pobedom nad Slovenijom, a selektor Slobodan Kovač je na debitantskom takmičenju ostvario veliki rezutlat, pošto je tek pre nešto više od mesec dana preuzeo “Orlove”.

 

“Verovao sam u ovu ekipu, bilo je svega, pre svega vezano za samopouzdanje, ali ono što sam rekao i pre nego što sam došao da budem selektor, mi imamo sjajne igrače. To možemo da zaključimo po tome gde oni igraju, kako igraju i koliko su cenjeni. Ja nisam napravio čudo, samo sam organizovao vrhunske igrače da pokažu ono što znaju i to su večeras i uradili”, rekao je Kovač i dodao da iako su se rivali osećali kao kod kuće, pred velikim brojem svojih navijača u pariskom “Bersiju”, Srbija im nije dozvolila da trijumfuju:

“Strpljenje, disiplina, fenomenalna igra, nismo dozvolili Slovencima, koji su i večeras igrali kod kuće pred ovoliko navijača, da se razmahnu osim tog prvog seta. Nemam šta da kažem, ovo je fenomenalno”, rekao je Kovač.

 

Najkorisniji igrač šampionata (MVP) Uroš Kovačević je posle meča osećaj uporedio sa onim od pre osam godina, kada je osvojio takođe zlatnu medalju na šampionatu Starog kontinentu 2011. godine.

“Kako da kažem, osetio sam ovo već jednom ali bio sam na klupi. Ovo je sjajan osećaj, neverovatno iskustvo za nas, jer niko osim nas ovo nije očekivao. Ali uspeli smo. Igrali su Slovenci dobro na početku, napali su nas iz servisa, ali smo u drugom setu uhvatili ritam, igrali poen po poen. Ponosan sam na saigrače i Srbiju”, rekao je Kovačević, koji je dodao povodom januarskih olimpijskih kvalifikacija:

“Ako smo uspeli ovo, mislim da možemo da uspemo i u kvalifikacijama”, istakao je Kovačević.

Foto: Youtube Printscreen/