Odbojka

Kobiljski još dve sezone trener Radničkog iz Kragujevca

Trener odbojkaša Radničkog iz Kragujevca Dragan Kobiljski produžio je ugovor na još dve sezone. Kobiljski je početkom godine preuzeo Radnički, uspeo je da u kratkom roku stabilizuje ekipu i izbori plasman u mini-ligu Superlige, pre nego što su zbog pandemije koronavirusa prekinuta sva takmičenja.

“Iza mene je dobar period rada u Kragujevcu tokom koga sam se uverio da Radnički ima sve neophodne uslove za kvalitetan rad. Pritom su nam se i ambicije poklopile, pa smo se na obostrano zadovoljstvo dogovorili da produžimo saradnju na još dve sezone. Mislim da ova ekipa ima zavidan igrački kvalitet i da uz dobar rad na treninzima možemo računati na dobre rezultate”, rekao je Kobiljski, saopštio je Radnički.

Sportski direktor Radničkog Dušan Vulović kaže da je klub odlučio da produži saradnju sa trenerom pošto je ekipa pozitivno reagovala i prihvatila njegov način rada.

“Problem je predstavljao njegov angažman u reprezentaciji Irana, koja je izborila plasman na Olimpijske igre, ali pošto su Igre odložene, više nije bilo prepreka za nastavak saradnje”, naveo je on.

Radnički je naveo da nema svrhe pričati o nastavku takmičenja dok traje vanredno stanje i borba sa koronavirusom.
Svi klubovi su u stalnom kontaktu sa čelnim ljudima Odbojkaškog saveza Srbije, ali se informacija u vezi sa završetkom sezone može očekivati tek po ukidanju vanrednog stanja.