Odbojka

Kapitenka Srbije o rivalkama na EP, posle žreba (FOTO)

Svetske i evropske šampionke u odbojci su dobile rivalke za predstojeće Evropsko prvenstvo (EP) 2019. godine koje se održava u Turskoj, Poljskoj, Mađarskoj i Slovačkoj, nakon žreba u Sepetčiler palati u Istanbulu.

 

Takođe u izvlačenju grupa za predstojeće Evropsko prvenstvo u konkurenciji seniorki, je pomogla i kapitenka našeg nacionalnog tima Jelena Nikolić, a za rivale naša reprezentacija će imati domaćina – Tursku, zatim Bugarsku, Francusku, Finskom koje će se takođe takmičiti u grupi A u Ankari.

“Igraćemo u Ankari protiv protivnika koje dosta dobro poznajemo. Ranijih godina smo često igrale protiv njih. Rekla bih da je grupa zadovoljavajuća za nas. Ali uvek treba imati u vidu da smo mi evropski i svetki šampioni u ovom trenutku, tako da o protivnicama treba razmišljati, ali smo mi ti koji ćemo dati prvu reč”, rekla je posle žreba za Odbojkaški savaz srbije Nikolić.

B grupu koja će igrati u Lođu u Poljskoj, pored domaćina Italija, Belgija, Ukrajina, Portugal i Sloenija.

C grupu koja se takmiči u Budimpešti u Mađarskoj čine pored domače selekcije još i Holandija, Hrvatska, Azerbejdžan Rumunija i Estonija.

D grupu koja će igrati u Bratislavi u Slovačkoj čine pored domaće reprezentacije još i i Nemačka, Belorusija, Španija i Švajcarska.

EP 2019. u konkurenciji odbojkašica igraće se od 23. avgusta do 8. septembra, a takmičenje po grupama je 23 – 29. avgusta i plasman u osminu finala izboriće po četiri selekcije iz svake grupe, a u osmini finala će igrati selekcije iz A i C grupe, odnosno B i D grupe.

Foto: Twitter Printscreen/