Odbojka

Grbić: Spremni smo, Australija je opasan protivnik

Nakon što su odbojkašice Srbije prošlog vikenda u Vroclavu izborile plasman na Olimpijske igre i odbojkaši će to pokušati da učine na kvalifikacijonom turniru u Bariju, a selektor Nikola Grbića pred prvi meč turnira grupe C Interkontinentalnih kvalifikacija protiv Australije jedva čeka da počene takmičenje:

“Ne možemo da dočekamo da počne turnir. Poslednja tri meseca smo u pogonu da bismo došli do ovoga. Imamo dobar nivo forme. Momci su dobro radili od početka. Imali smo nekoliko sitnih problema kao i svaki put kada se naporno radi. Ipak, uradili smo dobar posao. Spremni smo za turnir i nadam se da ćemo da odigramo najbolje što možemo. Videćemo kakav će da bude rezultat jer ima stvari na koje ne možemo da utičemo”, rekao je Grbić, a prenosi sajt Odbojkaškog saveza Srbije.

Selektor je istakao da bi sve osim pobede na početku kvalifikacija bio neuspeh.
“Australija je opasan protivnik. Jači smo, od nas sve zavisi i moramo da diktiramo meč od samog starta. Ne smemo da dozvolimo da se bilo šta dogodi osim naše pobede. Kvalitet je na našoj strani i verujem da ćemo to da pokažemo na terenu”, naglasio je Grbić.

Srednji bloker klupskog šampiona sveta Trentina Srećko Lisinac je napomenuo da mu je najteži rival u mislima.
“Italija je u podsvesti jer će se sve svesti na tu utakmicu. Ne smemo da potcenimo Australiju i Kamerun, ali znamo naš kvalitet i formu. Trebalo bi to da pobedimo i uđemo u meč sa Italijom za koji smo se spremali celo leto”, rekao je Lisinac.

Tim reprezentacije Srbije čine:

Tehničari: Nikola Jovović i Aleksa Batak; zatim korektori: Aleksandar Atanasijević i Dražen Luburić; libera: Neven Majstorović i Nikola Peković; blokeri: Srećko Lisinac, Petar Krsmanović, Aleksandar Okolić i Stevan Simić; primači servisa: Uroš Kovačević, Marko Ivović, Nemanja Petrić i Lazar Ćirović.

Srbija prvi meč turnira grupe C Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre protiv Aistralije od 18 časova, drugi rival je Kamerun sutra u isto vreme, a u trećem kolu je protivnik protiv koga se najverovatnije odlučuje o pobedniku grupe, domaćin Itlaija od 21:15 sat.

Samo pobednik turnira izboriće plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Foto: Youtube Printscreen/