Odbojka

Gajić želi da Kovač ostane selektor Srbije

Odbojkaška reprezentacija Srbije jesenas je naparvila veliki uspeh osvajanjem Evropskog prvensta sa novim selektorom Slobodan Kovačem.

Ipak nedavno je usledio razočarenje nakon što „orlovi“ nisu uspeli da obezbede plasman na Olimpijske igre u Tokiju. I pored neuspeha prvi čovek Odbojkaškog saveza Srbije, Zoran Gajić, ima puno poverenje u Kovača.

„I pre odlaska na kvalifikacioni turnir rekao sam Bobi da ne brine. Normalno je da nastavi započeti posao. Dakle Kovač ostaje, ako hoće”, rekao je Gajić za „Novosti“.

Postojali su opravdani razlozi za nešto lošiju igru Srbije na kvalifikacionom turniru.

„U Evropi ima devet selekcija, među kojima odlučuju nijanse. Možeš da budeš pravi, ali ako ostaneš bez jednog ili dvojice glavnih igrača, padaš na deveto mesto. Toliko su selekcije ujednačene i tek sam u Berlinu postao svestan koliko je veliko zlato osvojeno u Parizu. Našu igru ne mogu nikako da komentarišem. Uroš Kovačević je došao povređen, stegao je zube, igrao, ali nije mogao da smečuje kako zna, samo je kuvao ili prebacivao loptu. Ivović se ukočio, nije mogao da pomogne, rovit je i Atanasijević, koji je odmah otišao u Peruđu zbog terapija. Jednostavno, takvi su došli iz klubova, Kovač ih nije povredio, a bilo je malo vremena da se oporave”, kazao je Gajić.

Foto: Youtube Printcsreen/