Odbojka

Aleksandar Atanasijević zaražen koronom

Jedan od najboljih svetskih odbojkaša i član Peruđe, Aleksandar Atanasijević pozitivan je na korona virus.

“Pozitivan sam na virus korona. Još ne znam gde sam ga dobio, preslišavam se s kim sam sve bio u kontaktu. Nadam se da nisam nikome preneo zarazu, mojim roditeljima i prijateljima. O tome sada razmišljam i normalno želim da što pre ozdravim”, rekao je Atanasijević za “Novosti”.

Atanasijević je po povratku u Beograd iz Peruđe bio u karantinu, a pošto je dobio temperaturu otišao je na testiranje.

“I sada imam blagu temperaturu. U stvari da nisam pre mesec dana u Peruđi operisao koleno, ne bi mi opao imunitet i verovatno bih bio asimptomatičan. A u bolnici u Peruđi sam posle operacije imao i lakšu upalu pluća. Kako je tamo epidemija bila mnogo jača nego u Srbiji, pet puta su me testirali i uvek sam bio negativan. I pre nego što sam se vratio u Beograd testirao sam se kako ne bih morao u karantin”, kazao je Atanasijević.

Srećom klinička slika je dobra.

“Doktori su me pregledali, uradili neophodne analize, snimali pluća i, srećom, sve je u redu. Zato su me poslali na kućno lečenje, dve nedelje moram da budem u samoizolaciji. Kažu i da virus nije više tako jak, ali je očigledno da čovek nikako ne sme da se opusti. Daće Bog da sve prođe kako treba i da što pre ozdravim“, poručio je srpski reprezentativac.