Košarka

Zvezda objavila plan priprema (FOTO)

Košarkaški klub Crvena zvezda je predstavio je plan priprema za predstojeću sezonu.

Zvezdini igrači će se okupiti 19. avgusta, a tokom tri sledeća dana biće obavljeni neophodni lekarski pregledi i za 22. avgusta će biti prvi trening.

Program priprema je značajno drugačiji u odnosu na neka pređašnja vremena, kako je navedeno na klupskom sajtu, kada su pripreme trajale znatno duže, jer je u svetskoj košarci postavljen standard da one traju do 40 dana uoči početka takmičarskih utakmica.

Stručni štab Crvene zvezde je preduzeo korake na vreme i bio konstantno na vezi sa prvotimcima koji su dobili plan individualnih priprema u cilju da dođu spremni na prvo okupljanje, a prema aktuelnom planu, crveno-beli će odigrati sedam utakmica pre odlaska u Zagreb i takmičenja na Superkupu ABA lige.

Prvi rival biće nemački Oldenburg, 1. septembra u Beogradu, tri dana rivla im je Darušafaka, a 8. septembra protivnik će im biti Mornar. Još uvek nije poznato ime rivala za utakmicu koja će biti odigrana 11. septembra, nakon čega, če u Atini igrati trening meč zatvorenog tipa protiv Olimpijakosa 17. septembra.

Dva dana kasnije Zvezda igra protiv Peristerija, a poslednji pripremni meč je 21. septembra, kada će im rival ponovo biti Olimpijakos, ali će ovaj meč biti otvorenog tipa.