Košarka

Vujošević o plej – of ABA lige: Partizan ima šansu

Polako se bliži početak plej – ofa ABA lige. Ostalo je samo da se predstojećeg vikenda odigraju mečevi poslednjeg kola nakon kojih kreću borbe za trofej u regionalnom takmičenju.

Ako ne bude iznenađenja u polufinali će se sastati Crvena zvezda i Partizan, odnosno Budućnost i Cedevita.

Bivši trener Partizana, Duško Vujošević, smatra da njegov bivši klub nije bez šansi u borbi za najvažniji pehar u sezoni.

“Više ne mislim da je Budućnost favorit. Smatram da favorita nema, šanse su izjednačene. Veliki je ulog i to će sigurno povećati motivisanost i klubova i timova. Kod nekih će izazvati možda i veću dozu pristojnosti nego što u ovom momentu imaju. Mislim da Partizan nije bez šansi gledajući, u ovom momentu, kakvo je stanje i raspoloženje u svim klubovima”, rekao je Vujošević, a preneo portal “CDM”.

Prošle sezone je Budućnost osvajanjem ABA lige sebe dovela u teškoj situaciji.

“Budućnost je osvajanjem ABA prvenstva, apsurdno, došla u tešku situaciju. Igrači koji su osvojili prvenstvo nisu bili kvalitet da iznesu Evroligu, takva je procena napravljena i verovatno je tačna. Ti igrači su, opet, imali neki skriveni kvalitet u velikoj borbenosti, timskoj psihologiji, velikoj motivaciji. Kad su na njihova mesta dovedeni stranci, počeli su da se dešavaju problemi. A pre svega, izgubili su domaće prvenstvo prošle godine. Potom, na leto dovedeni stranci su počeli da se ponašaju kao neko ko čašćava svojim prisustvom, za velike pare. Gledali su na domaće igrače sa neke visine, “mereći” im objektivne kvalitete, ne shvatajući da to nije sav kvalitet tih igrača. I ne shvatajući da su ti igrači bili zaslužni za osvajanje ABA titule”, kazao je Vujošević.