Košarka

Vujošević blokirao Partizan, iskusni strateg negira te tvrdnje

Nova Uparava košarkaškog kluba Partizan ima mnogo problema ove sezone. Nasleđeni dugovi, promenjen trener, loši rezultati i stalno menjanje igračkog kadra su postali relanost crno – belih.

Predsednik Ostoja Mijaliović taman zapuši jednu rupu, pojave se dve, i čini se izlaza nema. Nedavno je Partizan bio blokiran od strane Ekspo banke zbog finansijskih potraživanaja nekadašenje Marfin banke. Sada je u klub iz Humske stigla zabrana Košarkaškog arbitražnog tribunala FIBA (BAT) registrovanja igrača zbog neizmirenih dugova prema bivšem trener Dušku Vujoševiću, prenose „Novosti“.

Trofejni stručnjak od svog nekadašnjeg kluba potražuje 113 hiljada evra, a predsenik Mijailović je nedavno izjavio na „Sos“ kanalu da će klub izmiriti obaveze prema aktuelnom selektoru Bosne i Hercegovine.

„Partizan će se izboriti sa obavezama koje ima prema njemu, imam razumevanja i jako mi je teško da se borim protiv čoveka koji se nalazi u takvom zdravstvenom stanju. Štagod da je govorio o meni ja mu neću odgovarati i već sam govorio da je ostavio veliki trag u Partizanu i jako mi je drago da se pre nekoliko dana složio sa mnom kada je rekao da je bio više od trenera. Tu se slažemo i pre svega želim da ozdravi i da prevaziđe zdravstvene posledice, a Partizan će se snalaziti“, rekao je Mijailović.

 

Navode da je blokirao račun košarkaškog kluba Partizan demantovao je Duško Vujošević u izjavi za „Blicsport“.

„To je još jedna u nizu plasiranih dezinformacija. Moj zahtev na arbitraži BAT ne može da blokira žiro račun Partizana. FIBA može ili da zabrani dovođenje novih igrača, a Partizan je doveo dvojicu. Kao i da podnese zahtev za eliminaciju kluba iz nekog evropskog takmičenja. Kao što znate, ni jedno ni drugo se nije desilo, a blokada je možda zbog banke ili nekog drugog poverioca“, kazao je Vujošević.