Košarka

Tomić: Moramo u sastavu da imamo po trojicu igrača na svakoj poziciji

Košarkaši Crvene zvezde uveliko se pripremaju za novu sezonu.

Odigrali su dva prijateljka meča u kojima su ubedljivo savladali Darušafaku i Mornar. Šampion Srbije se posle godinu dana pauze vraća u Evroligu, a očekuje ih u sezoni preko 90 utakmica.

“U narednoj sezoni nas čeka preko 90 utakmica. Tako da je moja zamisao bila da imamo sastav u kojem ćemo na svakoj poziciji imati po trojicu igrača. Samo tako ćemo u svakom trenutku moći da pravimo adekvatne rotacije. Nije lako igrati Evroligu i ABA ligu u istoj godini. Čeka nas dosta mečeva, a na sve to u Evroligi postoje i ta dupla kola, tako da ćemo u jednom trenutku imati i po četiri utakmice u sedam dana. Sve je to uslovilo širok roster”, rekao je Tomić za “Žurnal”.

Sledi put u Atinu gde će biti odigrane tri utakmice protiv jakih rivala.

“Igraćemo dve utakmice sa Olimpijakosom, od čega jednu zatvorenu. Biće to dragocen test za nas. Igramo protiv tima koji igra Evroligu, koji ima veliki kvalitet i iskustvo. Takođe, imaćemo i meč sa Peristerijem, a nakon toga nas čeka Superkup u Zagrebu”, kazao je Tomić.

Čini se da nas čeka nikad jača ABA liga.

“Dobro je za košarku kada se timovi pojačavaju, kako bi ABA liga bila na što višem nivou. A ne da samo jedan ili dva tima konkurišu za titulu. Kao što sam rekao, sve je to dobro za košarku”, zaključio je Tomić.