Košarka

Tomić: Moramo još jače da odigramo u Podgorici; Repeša: Ovakav linč nikada nisam doživeo u karijeri

Košarkašai Crvene zvezde ubedljivo su pobedili Budućnost u drugom meču finalne serije i ostaje im još jedan korak da trofej vrate u Beograd.

Sledeće treći meč igra se za tri dana u Podgorici, a trener crveno – belih, Milan Tomić, tražiće od svojih momaka da odigraju još jače.

“Napravili smo drugi korak, a jasno je da treba da napravimo tri pobede da bismo osvojili ABA ligu. Moramo sada još jače da odigramo u Podgorici i da se još bolje spremimo i da idemo na pobedu tamo“, rekao je Tomić za TV “Arena sport”.

Svestan je Zvezdin strateg paklene atmosfere koja ih čeka u “Morači”.

“Već smo igrali protiv Partizana u paklenoj atmosferi, tako da moj tim zna da igra u takvoj atmosferi, te je košarka u prvom planu”, poručio je Tomić.

Trener Budućnosti, Jasmin Repeša, u prvi plan je istakao neprijatne scene sa kojima se susretao u dvorani „Pionir“.

“Što se tiče utisaka, pre svega bih čestitao stručnom štabu i igračima Crvene zvezde na dobro odigranoj utakmici i na ne zasluženoj, nego više nego zasluženoj pobedi,Utisci na mene su sasvim nešto drugo nego košarkaški. Prošao sam u 57 godina sve, teške terene i teške utakmice i zahtevne utakmice i sa reprezentacijom i na fajnal-foru i prvenstvima, međutim žao mi je što moram reći da ovakav linč nikada nisam ni doživeo, ni video u svom životu. Žao mi je što je to tako, pre svega radi košarke i radi svih nas, radi vas”, rekao je Repeša i potom je pojasnio.

“Mislim da ovo nema nikakve veze sa sportom. Od dolaska ovde, do završetka samog, da moram baciti odelo jer je puno pljuvačke… To je nešto što verovatno ni u Srbiji niko ne opravdava. Igrao sam derbije u Bolonji, koji ima puno tenzije, ali kažem, sve to ima granicu do koje se ide. Strašno mi je žao i krivo, nemojte me pogrešno razumeti. Među svojim prijateljima imam veliki broj Srba i dragi su mi da vam ne mogu objasniti. Ne dajem ih za sve na svetu. Sačuvao sam ih kad su bili teški trenuci i ostali smo svi zajedno. Međutim, ovo… Najblaža reč koja se može reći je psihatrija najvećeg reda. Ko je kumovao i zašto je to tako to je iz oblasti ljudi koji se bave time. I da se igra u Podgorici, ne vidim smisao apsolutno nikakav. Jer to nema veze sa sportom, to je prešlo debelo granice sporta, daleko je od granica terena… I strašno mi je žao. Neću dalje, jer bih onda morao da pričam još neke stvari koje pre svega kao čovek, a ne kao trener ne bi trebalo da kažem. Osetio sam potrebu da to kažem”, kazao je hrvatski stručnjak.

O igri svog tima je malo rekao.

“Ne mogu posle ovakvog poraza da dam bilo kakve komentare na igru. Mislim da je besmisleno. Od dolaska, od guranja, pljuvanja, tunela… Raspitajte se šta je sve bilo… Verovatno je tu bilo i straha. Ne bih ulazio u to. Posle minus 40 nema smisla pričati šta je bilo dobro, a šta nije”, poručio je Repeša i potom se ponovo osvrnuo na nemile scene.
„Uvek verujem i nije to jedini put da sam preokrenuo. I u Italiji sam sa šestog mesta eliminisao Kantu i Romu sa Pešićem, Karltonom Majersom, Santjagom… Što se tiče sportskog dela – apsolutno verujem. Međutim, molim vas razumite me kao čoveka, ne kao trenera. Ne znam uopšte kako sada sačekati Zvezdu dole kao čovek i kao trener? Šta ja imam bilo kome reći kada moram da zgužvam i bacim odelo. Zaštitiću svakoga, kao što sam svakoga na svetu. Međutim… Ne mogu razumeti, zaista, i neću razumeti neke stvari. Mislim da je to otišlo predaleko“, zaključio je Repeša.