Košarka

Toliko čekano saopštenje Evrolige (FOTO)

Kao što je i najavljeno danas se sastao bord čelnika Evrolige kako bi se razgovaralo o eventulanom nastavku sezone u dva takmičenja pod okriljem ove organizacije.
Kao što je poznato zbog pandemije korona virusa do daljnjeg se ne igra u Evroligi i Evrokupu.
Međutim ništa novo nije rečeno jer sve zavisi od toga kada će se pandeima zaustaviti. Vredno pomena je da se takmičenje neće okončati dok se pobednik ne dobije na terenu. Format oba takmičenja biće utvrđen nakon prestanka pandemije.
Kako se dalje navodi, Evroliga neće nastaviti sa utakmica dok sve relevante organizacije u zemljama učesnika ne daju “zeleno svetlo” da je moguće nastaviti sa utakmicama. Samim tim postoji mogućnost da se takmičenje ne nastavi ako se ne budu stekli uslovi. Prioritet je da se obezbedi da se takmičenje nastavi prema sadašnjem formatu, tačnije da se odigra još pet kola regularnog dela, četvrtfinalne serije i Fajnal –for, ali će se nastaviti sa praćenjem i analizom situacije, kako bi se eventualno došlo do nekih drugih rešenja. U elitnom takmičenju igra Crvena zvezda.

Slično je i Evrokupu u kojem se takmiči Partizan gde bi trebalo da se igraju prvi mečevi četvrfinala.. Planira se da se održi po postavljenom formatu. Četvrtfinalne, polufinalne i finalna serija, ali će i to zavisiti od dužine trajanja pandemije, pa je moguće da dođe do izmena.