Košarka

Teodosićevi Klipersi bolji od Bogdanovićevih Kingsa (VIDEO)

Los Anđeles (LA) Klipersi su pobedili Sakramento Kingse 126:105 u “Stejpls centru”, a oba srpska kođarkaša su ostvarili dvocifrene poenterske učinke.

Miloš Teodosić je u pobedničkom timu ubacio 11 poena (1:1 za dva, 3:5 za tri) za 23 minuta u igri uz pet asistencija jedan skok, ali i jednu igubljenu loptu, dok je Bogdan Bogdanović postigao 13 poena (2:3 za jedan, 4:7 za dva 1:2 za tri), uz pet asistencija, dva skoka jednu urakdenu, ali jednu izgubljenu loptu za 25 minuta u igri.

Kingsi su jedino vodili na početku prilikom rezultata 4:0, da bi nakon toga domaćini iz LA-a preuzeli inicijativu i rutinski pobedili.

Najefikasniji u Klipersima je bio Lu Vilijams sa 26 poena, dok je Harel dodao 17 poena uz šest skokova, dok je Vili Red ostrvario dabl-dabl od 14 poena uz 13 skokova, a Vesli Džonson i Sem Deker su dodali po 13 poeana. Tajron Valas je ubacio 12 poena, dok je kao i Teodosić i Blejk Grifin dodao 11 poena kome je jedna asistencija nedosatajala za dabl-dabl, jer je imao četiri skoka uz devet asitencija, ali i pet izgubljenih lopti.

Najbolji poenter u Kinsima je bio Vili Koli-Stajn sa dabl-dabl učinkom od 23 poena uz 13 skokova i četiri asistencije, jednom blokadom, jednom ukradenom, ali i dve izgubljene lopte. Takođe dvocifren učinak u dve statističke kategorije je bio i drugi strelac Sakramenta Dearon Foks koji je ubacio 17 poena uz 10 asistencija, uz dve ukradene lopte, jedan skok, ali i četiri izgubljene lopte. Skal Labasiere je dodao 14 poena uz sedam skokova, dok je dvocifren poenterski učinak ostvario i Badi Hil koji je dao 10 poena uz četiri skoka.

 

Takođe je i drugi tim iz Los Anđelesa je pobedio, međutim, Lejkersi su ipak dosta teže u gostima trijumofovali protiv Dalasa nakon jednog produžetka rezultatom 107:101.

Ekipu Lejkersa je poenterski do trijufa perdvodio Džulijus Rendl, koji je imao dabl-dabl učinak od 23 poena uz 15 skokova dve asistencije, ali i šest izgubljenih lopti. Džordan Klarkson dodao 19 poena uz četiri asistencije i tri skoka, da bi i Kajl Kuzma imao dvocifreni poenterski učinak u dve statističke kategorije, jer je dao 18 poena uz 10 skokova, a dvocifren poenterski učinak u pobedničkom timu je imao još i Kentavijus Kavedvel–Poup, koji je dodao 17 poena uz šest skokova.

Najbolji strelac u Mevriksima je bio Denis Smit Džunior koji je dao 23 poena uz tri asistencije i dva skoka, jednom ukradenom, ali i tri izgubljene lopte, dok su po 17 poena postigli Vesli Metjuz (uz četiri asisetncije i jedan skok) i Harson Barns (uz pet skokova, tri asistencije, dve ukradene, ali i jednom izgubljneom loptom). Dvajt Pauver je dodao 13 poena uz četiri skoka, dok je Jogi Farel imao dabl-dabl učinak od 11 poena iz 10 skokova uz četiri asistencije.

NBA:
LA Klipers – Sakramento 126:105
Dalas – LA Lejkers 101:107

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Foto: Youtube Printscreen/