Košarka

Srpski igrač odlazi iz Klipersa? (FOTO)

Los Anđeles (LA) Klipersi žele da prodaju srpskog reprezentativca, prema izveštavanju medija u Sjedinjenim Američkih Državama, jer on navodno nije u planovima da igra kod trenera Doka Riversa.

Upravo zbog toga tim iz Los Anđelesa želi da okonča saradnju sa srpskim igračem pošto Rivers navodno želi da pruži više minuta u igri Petriku Beverliju i Šaju Aleksanderu, a i kako bi se klub oslobodio i plate Miloša Teodosića, koja će u nastupajućoj sezoni iznositi 6.3 miliona dolara.

Trejd sa San Antonijom se pominje kao moguće rešenje iz dva razloga, jer je startni plejmejker Sparsa Dežont Marej, povredio ligamente kolena, a drugi je što bi trener Greg Popovič želeo da u ekipi ima iskusnog igrača i Klipersi bi u zamenu za Teodosića mogli da traže pravo na izbor pika u drugoj rundi drafta ili finansijsku kompenzaciju, pošto eventualna razmena igrača ne odgovara klubu iz Los Anđelesa, jer oni pod ugovorom imaju već 20 košarkaša.

Kao novi klub Teodosića se osim San Antonio Sparsa pominje i trejd sa Feniksom, i to pre svega zbog trenera ekipe iz Arizone, Igora Kokoškova, koji odlično zna kvalitete srpskog plejmejkera.


Foto: Youtube Printscreen/FreeDawkins