Košarka

Rivers zvanično u Zvezdi (VIDEO)

Kao što se i očekivalo, Kej Si Rivers (31) je novi igrač košarkaškog kluba Crvena zvezda.
Amerikanc je juče stigao u Beograd kako bi prošao neophodne lekarske preglede,a danas je parafirao ugovor sa crveno – belima do kraja sezone.

Ovaj iskusni košarkaš može da pokriva tri pozicije u timu, a primarne su mu dvai tri. Šampion Srbije je dobio provereno ime i igrača koji je prethodnu deceniju stekao ozbiljnu reputaciju nastupajući za Beneton, Lokomotivu, Himki, Real Madrid u dva navrata, Panatinaikos i Bajern Minhen.

Tekuću sezonu je proveo u Ređo Emiliju, od čijeg se dresa oprostio prethodnog vikenda sa ubačenih 30 poena Kantuu.

“Crvena zvezda je tako veliki klub sa veoma bogatom istorijom. Imao sam prilike u bliskoj prošlosti da igram u Beogradu, video sam sve… Ti navijači, ta atmosfera… bilo je veoma uzbudljivo, bilo je sjajno. Ko ne voli da igra u takvoj atmosferi, pred takvim navijačima? Zato se veoma radujem zbog dolaska ovde i spreman sam da igram važne utakmice pred navijačima koji sa toliko strasti podržavaju svoj tim, da pomognem klubu da osvoji najvažnije trofeje i vrati se u Evroligu. To je moj cilj, izazov za mene, jer sam uvek išao za izazovima. Zato, kada je me je menadžer obavestio ko me želi, i šta su ciljevi kluba… vidite da sam već ovde u Beogradu i spreman. To dovoljno govori zar ne”, rekao je Rivers po okončanju lekarskih pregleda, koji su pokazali da je u izvanrednom fizičkom stanju.
Novi igrač Crvene zvezde već tokom popodneva priključiće se novim saigračima na treningu, kako bi se što pre uključio u rad tima pred izazove koji slede.

Rivers će u Crvenoj zvezdi nositi dres sa brojem 23.