Košarka

Radonjić pred novim angažmanom?

Prema poslednjim najavma Olimpijakos bi mogao da smeni trenera Janisa Sfaropulosa. Atinski velikan je doživeo dva uzastopna poraza, od Paoka u prvenstvu, odnosno od Baskonije u Evroligi u Pireju sa čak 32 koša razlike. Doduše Olimpijakos je i dalje u vrhu tabele šampionata Grčke i Evrolige, ali to ne znači da će Janis zadržati svoj posao. Već se spominju potencijalana imena naslednika i naravno u prvi plan je izbilo ime Dejana Radonjića. Ovo bi svakako predstavljao veliki izazov za Crnogorca i potvrda da se dobar rad u Zvezdi itekako vrednovao.

Dejan Radonjić uspešno je prethodnih sezona predvodio košarkaše Crvene zvezde do titula u ABA ligi i domaćih trofeja. Pored toga sjajni trener je crveno – bele odlično vodio u Evroligi, a pritom je klub sa Malog Kalemegdana sveka godine izbacivao po nekoliko vrhunskih igrača.

Letos je ipak došlo do razlaza Zvezde i Radonjića zbog neslaganja oko puta kojim klub treba ide. Delovalo je da će crnogorski stručnjak lako naći angažman, ali on je i dalje bez posla. Letos je bio na usvršavanju Americi gde je pratio treninge San Antonia. Povezivan je sa preuzimanjem brojnih klubova, Baskonije, Armanija, Makabija, a kako bi neki klub ostao bez trenera, ili bi ušao u seriju loših rezultata, Radonjić bi uvek nekako bio glavni kandidat za naslednika.

Dejan Radonjić je sa Zvezdom osvojio po tri titule u ABA ligi, domaćem šampionatu i Kupu Radivoja Koraća.