Košarka

Potpredsednik KSS: Kup se igra ili u Nišu ili bez publike

Nakon što se dešavalo prethodnih godina da bude sukoba navijača, korišćenja pirotehnike, bacanja petardi na teren, kao i da je pre dve godine član Skupštine Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Miodrag Radović pogođen bakljom zbog čega je zadobio tešku povredu oka, potpredsednik KSS Dušan Projović je rekao da će organizatori učinti sve da ne dođe do pomenutih scena na utakmicama Kupa Radivoja Koraća.

Sastanak na kome raspravljalo o bezbednosti na utakmicama u Kupu je održan pre nekoliko dana,  a često se ističe kako samo u Nišu može da se odigra večiti derbi u prisustvu navijača oba tima, pošto to čak ni u Beogradu, u prvenstvenim mečevima, to nije bio slučaj.

“Došli smo do toga da se Kup igra u Nišu ili bez publike. Nažalost te nemile scene koje mogu da se dese na tim utakmicama pokvare utisak, a verujte mi da organizatori zajedno sa MUP-om i agencijom koja je zadužena za obezbeđenje manifestacije čine sve da sve protekne u najboljem redu. Naš osnovni cilj i prioritet je da stvorimo ambijent i da apelujemo na sve da navijaju sportski”, rekao je  Projović, a prenele su “Južne vesti”.

Plasman na završnicu 10. Kupa Radivoja Koraća su obezbedili: Partizan, Crvena zvezda, Mega Bemaks, FMP, Dinamik, Borac, Novi Pazar i Sveti Đorđe, a takmičenje će se po peti put u nizu održati u Nišu od 14. do 17. februara u Nišu, a trofej brani Partizan.

Foto: Youtube Printscreen/