Košarka

Panter: Hteo sam da ostanem u Zvezdi, ali...

Jedan od prvih igrača koji je napustio Crvenu zvezdu je Kevin Panter.
Amerikanac je u drugom delu sezone stigao na Mali Kalemegdan iz Olimpijakosa i za kratko vreme je postao jedan od nosioca igre.
Odlični šuter je planirao da ostane u Zvezdi, ali je ponuda Olimpije iz Milana bili previše dobra da bi se odbila.

„Bio sam oduševljen Zvezdom, a posebno Beogradom, živeo sam punim plućima. Preporodio sam se u Srbiji. Žao mi je što se sezona završila u aprilu. Pozvao sam agenta i otvoreno ga pitao da li postoji šansa da ostanem u Zvezdi. On mi je poručio da je sledeća sezona neizvesna, da niko ne zna šta će se desiti i da je sada trenutak da uzmem najveći mogući ugovor i tako sam došao u Milano“,rekao je Panter tokom Instagram lajva.

U Zvezdu je stigao na poziv Dragana Šakote.
Bio sam u velikom problemu u Olimpijakosu, pokušao sam da promenim igru. Pošteno sam se zamislio kakav sam igrač. Pričao sam i sa agentom, bilo mi je teško, ali onda sam došao u Zvezdu u sve je eksplodiralo. Tada mi je kliknulo u glavi: ,,Ovo sam ja, svi ćete da znate ko sam i šta mogu da doprinesem.“. To sam dobio u Zvezdi. Uvek imam samopouzdanje i tako želim da nastavim. Nagledao sam se svega od nekih drugih igrača koji su napravili loše poteze u Evropi. Zahvalan sam na svemu što imam – kazao je Panter.
Panter je za Crvenu zvezdu u Evroligi odigrao 12 utakmica i prosečno je beležio 15.9 poena po meču.