Košarka

Obradović oduševljen Mornarom

Trener Crvene zvezde Saša Obradović rekao je danas da njegovi košarkaši moraju da igraju dobru utakmicu ako žele da pobede Mornar u ABA ligi.

“Vrlo nezgodna i odlična ekipa, koja zna da igra i odlično je vodjena od strane trenera Pavićevića. Vrlo zahtevan protivnik, biće nam potreba dobra koncentracija i energija da pobedimo. Ovaj meč nosi epitet derbija, a ekipa Mornara pokazala je sa pravom zašto ima velike ambicije ove sezone. U top četiri ekipe su sigurno imaju kvalitet na svakoj poziciji”, rekao je Obradović za sajt kluba.

Zvezda će u nedelju od 20.00 dočekati Mornar u trećem kolu ABA lige.

“Pulen igra izvanredno i velika je pretnja, u svakom trenutku može da postigne poene. Ajzea Vajthed koga sam i ja trenirao, vidi se napredak i veća zrelost u njegovoj igri sa godinama. Derik Nidam godinama je tu, igrač koji zna i razume igru. Tu je i Keni Gebrijel koji je godinama igrao Evroligu. Ne smemo da zaboravimo i Lukovića koji je pretnja iz reketa, pa odlični šuteri Vranješ i Jeremić. Dobro su izbalansirani, i zato ćemo morati da igramo dobru utakmicu kako bi došli do pobede”, kazao je Obradović.

Košarkaš crveno-belih Marko Simonović je je rekao da očekuje veoma tešku utakmicu sa odličnim rivalom.

“Rastu iz godine u godinu i dostigli su sjajan nivo. Odlično poznajem braću Pavićević koji godinama vode i podižu taj klub, i zaista im čestitam na onome što su napravili, i na koji nivo su ga podigli. Moramo da budemo maksimalni, imaju odličnu ekipu, odličnog trenera. Svaku grešku kažnjavaju i pošto su odlični napadači mogu da je kažnjavaju serijom poena. Spremni su za trčanje i tranziciju od 40 minuta. Jasno je da je naša odbrana mnogo važna da ih izbacimo iz komforne zone, ali to možemo samo ako budemo bili u fokusu i koncentrisani svih 40 minuta utakmice”, naveo je Simonović.

Zvezda je imala dovoljno vremena za pripremu utakmice pošto joj je duel sa Asvoleom u Evroligi odložen zbog velikog broja pozitivnih na korona virus u francuskom klubu.