Košarka

Miško Ražnatović progovorio o mogućem raspletu košarkaše sezone

Gotovo je sve stalo zbog pandemije korona virusa.

Prakitčno je sve u drugom planu, dok se većina sveta bori protiv opasnog virusa. Nadaju se svi skorom okončanju agonije kako bi se život nastavio normalnim tokom.

Svi sportski događaji su otkazani do daljnjeg i teško je predvideti kada će biti nastavljeni. Jedan od najuticajnijih menadžera, Miško Ražnatović, izneo je svoje mišljenje u izjavi za “Novosti”, kada je nastavka ABA lige, Evrolige i NBA u pitanju.

“Ne dopada mi se to što svaki klub koji nešto predloži, shodno svojoj poziciji na tabeli, bazira predlog na onome što njemu najviše odgovara. Zadar predlaže da se sezona ne nastavi i da se, pored toga što je odigrano 21 od 22 kola, poništi kao da se nije igrala, čime bi ostao u ligi. Bilo je i drugih takvih slučajeva. Treba sačekati i doneti najpravilniju odluku”, smatra Ražnjatović koji je prokomentarisao izjavu predsednika Partizana, Ostoje Mijailović,a da se sezona završi i da se usvoji trenutno stanje na tabeli.

Ne bi ništa protiv imao Ražnjatović da isti scenario promeni i u Evroligi, dok je tako nešto nemoguće u NBA.

“Nisam siguran, ako bude mogućnosti, igraće u junu, julu i avgustu. Ako ne bude… Gubici su svuda ogromni, tako je kako je””, objašnjava Ražnatović i otkriva da je već počeo razgovore sa igračima oko njihovih budućih ugovora, koji će, sasvim izvesno, biti znatno skromniji.

“Čak i ako ne potraje, posledice će biti dramatične. Ne samo za ovu sezonu, nego i za sledeću. Već pripremam igrače na to da će biti loše leto u smislu potpisivanja novih ugovora, to je realnost. Nadamo se da će se za godinu dana sve vratiti u normalu”, zaključio je Ražnatović.