Košarka

Mijailović prezadovoljan: Radili smo na ovome godinu dana i uspeli

Košarkaši Partizana odlično su započeli sezonu u ABA ligi i Evrokupu, a u nastavku sezone crno – beli imaju najviše ambicije.

Predsednik našeg najtrofejnijeg kluba Ostoja Mijailović sija od zadovoljstva i posebno je zadovoljan što se publika konačno vratila na tribine.

„Godinu dana radimo na tome da se steknu uslovi da se vrate navijači na tribine, sada smo uspeli u tome. Jako je važno što Partizanova košarkaška publika ume da navija na pravi način, tačno zna kako da podigne ekipu i vrati je u meč. Slobodno mogu da kažem da niko u Evropi nema takvu publiku. Oni su naša snaga i naš pokretač. Naravno, i dalje postoji neki problemi koje moramo da rešimo, ali nadam se da ćemo uspeti, rekao je Mijailović, a preneo “Informer”.

Po mnogo čemu ova sezona je ključna za Partizan.

„Svesni smo da neke ekipe imaju puno veći budžet od Partizana, ali moramo da nađemo način da ih prevaziđemo. Nama je ova sezona veoma važna, ne samo rezultatski već i u finansijskom smislu. Reprogrami koje smo potpisali se za sada poštuju i plate se redovno dele, moramo nastaviti istim tempom. Da nemamo loše nasleđe i danak koji svakodnevno plaćamo, sigurno bismo bili mnogo uspešniji“, poručio je Mijailović.

Igrači su svojim zalaganjem „kupili“ sve.

„Više od rezultata raduje me to što su pokazali veliko zalaganje i borbu. Što bi se reklo, ostavili su srce na terenu i to je dalo rezultat. Nama je svako takmičenje veoma bitno i uvek imamo visoke ciljeve. ABA liga je za nas put do cilja, plasmana u Evroligu. O utakmicama Evrokupa da ne govorim, one su važne same po sebi“, zaključio je Mijailović.