Košarka

Mijailović: Ovo može biti najuspešnija sezona od 1991/92, Trinkijeri može da otkupi svoj ugovor

Svi klubovi iz ABA lige sa nestrpljenjem očekuju 24.maj kada će biti konačna sudbina takmičenja.

Tada bi čelnici Evrolige trebalo da donesu odluku o nastavku takmičenja, a nakon toga bi mogli rukovodioci regionalnog takmičenja da donesu istu odluku, ili će se sezona nastaviti ili će se prekinuti.
Predsednik crno-belih Ostoja Mijailović istakao je da se svi u klubu nadaju da će sezona biti nastavljena.

“Jedva čekamo da se nastavi sezona. Naravno, preduslov je da se steknu uslovi za to. Ovo može da bude možda i najuspešnija sezona u klupskoj istoriji posle 1991/1992, kad je Partizan bio prvak Evrope”, rekao je Mijailović za “Informer”.

Navijače Partizana je zabrinula izjava trenera Andree Trinkijerija, koji je rekao za medije u Italiji da nije siguran da će ostati na klupi crno-belih.

“Nije moj nivo da komentarišem tuđe intervjue. Ja znam ko je trener Partizana i sa Trinkijerijem imam direktnu komunikaciju, trenutno putem telefona. On je u ovom trenutku trener Partizana, a ima ugovor i za narednu sezonu. I igrači i trener imaju pravo da traže da napuste klub, ali u tom slučaju moraju da plate nadoknadu za svoj odlazak. Trener može da otkupi svoj ugovor i tako pređe u drugi klub. Međutim, kako sad stoje stvari, Trinkijeri se ponaša kao trener Partizana. Pravimo planove za sledeću sezonu. Ako bude nekih promena, javnost će biti obaveštena”, kazao je Mijailović.

Ukoliko se sezona ipak prekine, ključno je pitanje ko će iz ABA u Evroligu.

“Iskreno da vam kažem, mislim da u ovom trenutku niko ne zna šta će biti. Svi čekamo odluku Evrolige. Verovatno će i ABA slediti tu odluku, mada to ne bi trebalo porediti, jer je u ABA ligi regularni deo skoro završen, a u Evroligi ima još da se igra. Šta je pravedno, šta nije… Svako iz svog ugla gleda šta je najbolje za njega”, smatra Mijailović.

Prvi čovek Partizana je za kraj napomenuo da su igrači koji su u Beogradu testirani na koronavirus i da su zdravi, a da se pravi plan za povratak stranaca.

“Igrači koji su ovde testirani su i svi su zdravi. Pravi se plan za povratak igrača koji nisu u zemlji, prilagodićemo se situaciji u kojoj se nalazimo. Neće biti lako da se sve ovo izvede, ali treba da nađemo rešenje da igrače vratimo na nivo na kom su bili kada je sezona prekinuta. Verujem da će stručni štab i medicinski tim to uspeti”, zaključio je Mijailović.