Košarka

Maljković odlučila koji će tim igrati na EP (FOTO)

Seniorska ženska košarkaška reprezentacija sutra putuje u Francusku, gde će se u Renu takmičiti na izuzetno jakom turniru, na kome će pored domaćina, za protivnika imati i selekcije Rusije i Turske, a pred odlazak selektorka Marina Maljković je odlučila koji će tim igrati na Evropskom prvenstvu (EP).

Maljkovićeva je odlučila koje tri košarkašice neće biti u timu za EP, a to su Ivana Raca, Jovana Popović i Sara Krnjić, i dakle tim za EP čine:

Miljana Bojović, Ivana Brajković, Dajana Butulija, Ana Dabović, Katarina Zec, Nevena Jovanović, Nikolina Milić, Jelena Milovanović, Maja Miljković, Sonja Petrović, Aleksandra Račić, Aleksandra Stanaćev, Dragana Stanković, Aleksandra Crvendakić, Saša Čađo i Maja Škorić.

Reparezentativka Ana Dabović je istakla da bi predstojeći turnir trebao da pokaže napredak na pripremama.

“Turnir u Francuskoj treba da nam pokaže gde smo, koliko smo do sada radile i koliko još i na čemu treba da radimo i mislim da će biti najbolja priprema za Evropsko prvenstvo do sada. Radimo da bi bile najspremnije kada šampionat počne”, rekla je Dabović.

Naša reprezentacija grupnu fazu takmičenja na EP odigraće u Zrenjaninu gde će za protivnike imate selekcije Belorusije, Rusije i Belgije, a Ana Dabović je dodala da je turnir koji sledi dobar i za upoznavanja rivala na šampionatu Starog kontinenta.

“U Renu ćemo igrati protiv Francuskinja koje će biti glavne favoritkinje na prvenstvu. Takođe, trudićemo se da što bolje upoznamo Ruskinje koje će nam biti rival u grupi u Zrenjaninu. Na prvenstvu 2015. godine nam nisu ležale, pa se nadam da ćemo pronaći način da igramo bolje protiv njih. Sumnjam da će sve karte biti otvorene, ali će u svakom slučaju biti dobra prilika da proverimo kako možemo da se nosimo sa njima”, zaključila je Dabović.

Selekcija Srbije je imala tronedeljne pripreme na Zlatiboru, a u prethodnih desetak dana trenirala je u Beogradu, gde je i odigrala dve pripremne utakmice sa selekcijom Slovačke i košarkašica Nevena Jovanović smatra da će nacionalani tim popraviti još više igru.

“Očekujem da popravimo igru, da budemo bolje nego na dve utakmice koje smo odigrale protiv Slovačke i da obratimo pažnju na sve stvari na kojima trenutno radimo. Takođe želimo i da se što bolje uigramo. Igraćemo protiv tri jaka tima. To će biti prava provera za nas da vidimo šta sve treba da popravimo u naredne dve nedelje kako bi što spremnije dočekale prvenstvo”, rekla je Jovanović.

EP počinje 27. juna, a šest prvoplasiranih ekipa obezbediće plasman na kvalifikacione turnire za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Foto: Youtube Printscreen/