Košarka

KSS i UNICEF prikupili više od 5.000.000 dinara za izgradnju inkluzivnih igrališta

Košarkaški savez Srbije (KSS) je obavestio da je utakmica između Srbije i Litvanije, koja je odigrana u “Štark Areni”, a koja je imala humanitarni karakter, prihodovala od prodatih ulaznica 10.747.928 dinara.

Zahvaljujući selekciji Srbije i 18.213 navijača koji su je bodrili i ispratili na Mundobasket u Kini polovina ove sume ili 5.373.964 dianra biće izdvojena za izgradnju inkluzivnih igrališta na kojima će se deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom igrati i družiti sa svojim vršnjacima, a što je pozdravio generalni sekretar KSS, Dejan Tomašević.

“Ovo je bila jedinstvena prilika da pozovemo sve navijače da navijaju za naš tim, da bodre košarkaše na vrlo kvalitetnoj utakmici, budu humani i pomognu da i deca sa smetnjama u razvoju mogu slobodno da se igraju sa svojim vršnjacima na igralištima koja su bezbedna, sigurna i koja će imati sprave prilagođene svoj deci. Nama je partnerstvo sa UNICEF-om veoma važno, jer smo na ovom projektu pokazali da možemo da se ponašamo sportski i budemo humani, da damo doprinos društvu u kome rastu i naša deca. Zahvaljujem svima koji su bili sa nama u subotu”, rekao je Tomašević.

šef odseka za saradnju sa privredom UNICEF-a u Srbiji je Vesna Savić Đukić, se zahvalila KSS, rešrezentaciji selekoru na organizaciji ovakve humanitarne akcije, kao i svima koji su prisustvom na meču pomogli akciju.

“Samo zajedno možemo da napravimo razliku i pomognemo deci kojoj je potrebna podrška čitave zajednice. Veliku zahvalnost dugujemo Košarkaškom savezu Srbije, svim reprezentativcima i našem ambasadoru i selektoru reprezentacije Aleksandru Đorđeviću na nesebičnoj podršci. Zahvaljujući prikupljenim sredstvima moći ćemo da izgradimo inkluzivna igrališta u Srbiji, gde će deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom moći da se igraju sa svojim vršnjacima. U ime UNICEF-a zahvaljujem svim fanovima košarke koji su pokazali humanost u subotu uveče”, rekla je Savić Đukić.

Foto: Youtube Printscreen/