Košarka

KK FMP: Odžo je tokom sezone u Železniku osvojio srca svih u klubu

Povodom smrti košarkaša Majkl Odža oglasili su se saopštenjem iz FMP-a, kluba u kojem je Nigerijac igrao pre nego štoje prešao u Crvenu zvezdu.

“KK FMP sa velikom tugom primio je vest da je nekadašnji igrač našeg kluba Majkl Odžo, u kome je napravio prve profesionalne košarkaške korake, preminuo u 27. godini života u Beogradu.
Majkl Odžo je rođen 07.01.1993. godine u Lagosu u Nigeriji, a nakon četvorogodišnjeg školovanja na Floridi, u Srbiju i u Železnik je došao 2017, kada je profesionalnu karijeru počeo u dresu FMP-a (sezona 2017-2018).
Tokom sezone u Železniku osvojio je srca svih u klubu, i vezao se za FMP do samog kraja. I kada je krenuo dalje, vrlo rado se vraćao u Železnik i pratio utakmice kluba, gde je stekao velike i iskrene prijatelje o čemu je i sam svedočio prilikom, nažalost poslednjeg intervjua srpskim medijima:

– Železnik je moje najdraže mesto i najbolje mesto u Jugoslaviji! Stvarno mi je to mesto ostalo u dobrom sećanju. Ja i sada često idem tamo …

Tragičan i prerani kraj Majkla Odža duboko nas je pogodio sve u klubu koji mu je pružio prvu košarkašku šansu u profesionalnoj karijeri koju je tek započinjao i koja je nagoveštavala mnogo.
Datum i mesto sahrane Majkla Odža biće saopšteni naknadno. Neka mu je večna slava i hvala!, stoji u saopštenju KK FMP iz Železnika.