Košarka

Jasikevičijus: Teško me je odvesti iz Žalgirisa (FOTO)

Jedan od najobljih i najtraženijih mlađih evropskih trenera Evrope je sigurno Šarunas Jasikevičijus.
Litvanac sa uspehom vodi Žalgiris sa kojim je pre dve sezone izborio plasman na fajnal – for Evrolige. U međuvremenu je bio želja Barselone kao i NBA klubova, Toronta i Memfisa, ali je odlučio da ostane.

“Ima sam opciju da odem u svakom momentu. Uvek sam govorio isto – teško ću otići iz ovog kluba jer je to najbolja organizacija u Evropi. I to sve bez velikog budžeta”, rekao je Jasikevičijus za “Mundo Deportivo” i nastavio je sa hvalospevima.

“Igrači treneri se respektuju, puštaju nas da radimo i daju nam podršku. Mladi trener to mora da ceni. Svi vidimo šta se dešava sa trenerima u Evroligi, pola njih se promenu za polusezonu”, kazao je Jasikevičijus.

Razgovora sa Mefisom je bilo.

“Razgovarali smo, ali su se na kraju odlučili za drugog trenera. Za mene je važno da imam te intervjue da vidim kako drugi timovi rade te stvari. Da se sastajem sa vlasnicima klubova i da čujem njihova razmišljanja. Sve to me čini boljim trenerom”, pojašnjava Jasikevičijus.

Leto u Evropi je obeležio transfer Nikole Mirotića iz NBA lige u Barselonu.

“Nisam verovao kada sam čuo. Čudno mi je da igrač odluči da prestane da zarađuje ogroman novac u NBA ligi. Naravno da je imao razloge za tako nešto. To je dobro za evropsku košarku da igrači na tom nivou žele da dođu.Sigrno je to plus”, poručio je Litvanac.