Košarka

Igokea počela pripreme za novu sezonu (FOTO)

Još jedan tim iz ABA lige je počeo pripreme za novu sezonu.

Prvim treningom u pripremnom periodu, košarkaški klub (KK) Igokea je počela pripreme za predsotjeću sezone 2019/2020.

Trener Aleksandar Trifunović je u Laktašima okupio celu ekipu, bez Rašada Vona, koji će se saigračima priključiti naknadno zbog problema sa putnom ispravom i njegov dolazak se očekuje u četvrtak, a već u petak bi trebao da ima prvi trening, a sa seniorskim timom je treninge započelo i nekoliko mlađih igrača iz programa Igokee.

Igokea će kompletne pripreme imati u Laktašima, a moguć je odlazak na neke kvalitetne turnire.

Igokea će, s obzirom na igrače koji su stigli, imati izbalansiran tim, kvalitetan na svim pozicijama, a Trifunović dodaje da su svi igrači pažljivo birani.

“Vrlo teško je imati garanciju bilo čega, ali ekipa je birana u dogovoru sa ljudima koji su me potpisali i u skladu sa finansijskim mogućnostima. Maksimalno smo pokušali da izaberemo funkcionalan tim koji se uklapao u budžet i koji je po mom trenerskom ukusom. Neke stvari imamo nasleđene to smo morali uklopiti. Svjesno smo ušli u selektiranje i da neke loše stvari minimalizujemo da nam se određeni nedostaci ne osvete. Probali smo da biramo ekipu koja će sa svakim timom na svakom terenu apsolutno konkurentno igrati i želimo da iz selekcije naš najbolji igrač bude tim. Ovo nije floskula i mislim da da ćemo voditi računa o atmosferi koju moramo da imamo za sebe i koju moramo da prenesemo na ljude koji će nas pratiti kako bismo imali interakciju koja će nas gurati napred”, rekao je Trifunović.

Foto: Youtube Printscreen/