Košarka

FIBA nezvanično rangirala reprezentacije koje igraju na SP (FOTO)

Federacija internacionalcnih košarkaških asocijacija (FIBA), nezvanično je po kvalitetu rangirala reprezentacije koje će se takmičiti na Svetskom prvenstvu (SP) 2019.

Srbija je na drugoj poziciji iza prve selekcije Sjedinjenih Američkih Država (SAD). Napominje se da “orlovi” imaju moćan tim, koji igra efikasno u pripremnom periodu, bez obzira na trenutnu situaciju oko kapitena Miloša Teodosića, i da će biti veoma težak protivnik SAD u potencijalnom finalu. FIBA predviđa reprizu finala SP u Madridu i OI u Riju, sa tim što se očekuje daleko jači otpor Srbije nego u ta dva meča.

FIBA za Amerikance piše:
“Nijedan tim nije osvojio tri uzastopna SP. SAD imaju šansu da postanu prve koje će to učiniti, i dok ne pokažu opšte znakove slabosti u stvarnim igrama koje vode do događaja u Kini, oni su i dalje najveći favoriti za osvajanje još jedne titule”, piše na sajtu FIBA.

Treća je Grčka za koju hvale Janisa Antetokounmpa, za koga navode da bi po njim trebao da bude najkorisniji igrač (MVP) Mundobasketa.

Potom redom slede četvrta Španija, peta Francuska, đesta Australija, sedma Argentina, osama Nigerija, deveta Litvanija i 10. Turska koje su u Top 10, a takođe se dodaje da su iznenađenja moguća i da je ovakva lista subjektivan stav.

Kopletna lista:

1. SAD.
2. Srbija
3. Grčka
4. Španija
5. Francuska
6. Australija
7. Argentina.
8. Nigerija
9. Litvanija
10. Turska
11. Itlaija
12. Nemačka
13. Brazil
14. Poljska
15. Kina
16. Portorko
17. Kanada
18. Rusija
19. Filipini
20. Crna Gora
21. Češka
22. Japan
23. Iran
24. Turnis
25. Novi Zeland
26. Senegal
27. Venecuela
28. Dominikanska Republika
19. Angola
30. Korea
31. Obala Slonovača
32. Jordan

SP će se igrati od 31. avgusta do 15. septembra u Kini.