Košarka

Dubl iz Srbije uspešno počeo takmičenje u Mastersu u Kini

Srpski dubl je uspešno je uspešno počeo takmičenje na Mastersu u Šnagaju.

Tandem iz Srbije Novak Đoković i Filip Krajinović je pobedio u prvom kolu, dubl iz Nemačke Kevin Kravec i Andreas Mies rezutlaotm 2:1 po setovima 6:3 3:6, 10:3 nakon jednog čas i 11 minuta igre.

Pošto je dubl iz Srbije spasio jendu brejk loptu u prvom i dve uzastopne u trećem gemu, oduzeli su servis rivlaima u četvrtom gemu i sačuvali prednsot do kraja i poveli 1:0 u setovima, nakon 6:3, posle 29 minuta igre.

Nemački dubl je odmah na početku u drugom gemu oduzeo servis Srbima i nakon toga propustio i jendu brejk loptu u šestom gemu i izjendačili na 1:1 u setovima nakon takođe 6:3, posle 32 minuta igre u drugom delu meča.

Đoković i Krajinović su pobedili 2:1 u setovima, nakon ubedljivih 10:3, posle devet minuta igre u odlučujućem delu meča.

Sledeći rivali su im pobednici meča između dubla iz Velike Britanije Džejmija Mareja i Nila Skupskog i tandema iz Kine Ksin Đao i Že li.

Đoković je branilac titule u Šangaju u singlu i nakon što je srpski as bio slobodan prvom kolu, u drugom će igrati protiv Denisa Šapovalova iz Kanade nakon što je 36. igrač sveta pobedio u prvom kolu Amerikanca Frensisa Tiafoa koji je 51 na ATP listi, rezultaotm 2:0 (6:4, 6:2).

ATP Masters u Šangaju, se igra na otvorenom na tvrdoj podlozi od 7. do 13. oktobra, a nagradni fond na turniru iz kategorije 1000 je 8.322.885 američkih dolara.

Foto: Youtube Printscreen/