Košarka

Barani se predomislili, žele u Evrokup već ove sezone

Veliki preokret u Mornaru.

Bili su ljuti u Mornaru iz Bara zbog odluke Evrolige da se Cedeviti Olimpije iz ABA ligi dodli mesto u Evorkupu.
Crnogorski tim se okrenuo takmičenju u FIBA Ligi šampiona u kojem su imali najviše mabicije, Ipak predsednik Mornara, Đorđija Pavićević, izdao je saopštenje u kojem se izvinjava čelnicima Evrolige i pritom izražva spremnost da se njegova ekipa već ove sezone takmiči u Evrokupu, ukoliko se za to ukaže prilika.

Saopštenje prenosimo u celosti:

“Kada smo primili vest da je Mornar izostavljen iz Evrokupa za sezonu 2020/21, smatrajući da nam je nepravedno oduzeto mesto u jednom od dva elitna evropska takmičenja, reagovali smo burno, šaljući „otrovne strelice” i levo i desno, napadajući i one koji nisu doprineli takvoj odluci.
Ubrzo smo shvatili da je Bord Evrokupa samo postupio po jednom dopisu, da je u pitanju nesporazum, i da u njegovom činjenju nema krivice niti bilo kakvog animoziteta prema Mornaru. Naprotiv, Bordu Evrokupa je prevashodni interes košarka i njen razvoj i napredak svuda u Evropi. Zbog toga i nije bilo revanšizma prema ishitrenom saopštenju Mornara, jer u Evropi znaju da je Mornar postao ozbiljan klub koji organizaciono i kadrovski iz dana u dan jača i koji se džinovskim koracima penje ka vrhu regionalne, a samim tim i evropske košarke.
Uvereni da smo na parketu zaslužili mesto u Evrokupu, spremili smo ovog leta jaku ekipu koja bi na dostojan način reprezentovala crnogorsku i regionalnu košarku u drugom po snazi takmičenju u Evropi. Da smo na pravom putu pokazuju i naši rezultati već na staru priprema, na turneji po Srbiji, odnosno dve pobede nad abaligašima.
Verujemo da će čelnici Evrolige i Evrokupa na najbolji način razumeti ovo naše saopštenje, prevashodno kao izvinjenje, ali i iskreno pruženu prijateljsku ruku za nastavak veoma dobre saradnje i da ćemo dobiti šansu da se ove i idućih sezona oprobamo u Evrokupu. Ukazanu priliku ćemo, budite uvereni, iskoristiti kako dolikuje Mornaru, „Ponosu Bara”, klubu svetle tradicije, stoji u saopštenju KK Mornara”, koje je potpisao predsednik Đorđije Pavićević.