Košarka

Anđušić otkrio pravu istinu o svom odnosu sa Vujoševićem

Mnogo su očekivali u Partizanu od Danila Anđušića, doduše i on je više očekivao, ali u dva navrata nije uspeo da ostavi veći trag u klubu iz Humske.

U prvom navrat je stigao među crno – bele 2011. godine iz Hemofarma kao jedan od talentovanijih košarkaša naše zemlje.

“U Partizan me je doveo Vlada Jovanović, dao mi je ulogu koju sam koristio na pravi način. Bio sam MVP kupa, dobio poziv za reprezentaciju… Stvarno je sve išlo kako treba u toj prvoj sezoni, bilo je kao u bajci. Verovao sam da ću, kako vreme bude odmicalo, da dobijam i sve veću ulogu, kao što se to, generalno, radilo u Partizanu. Ali, sledećeg leta se u klub vratio Dule Vujošević”, počeo je priču za “Sport klub”

Sve se promenilo dolaskom Duška Vujoševića za trenera koji je priliku ukazao Bogdanu Bogdanoviću.

“osle obaveza u reprezentaciji, vratio sam se u septembru u tim. Dule mi je odmah rekao da ću biti treći ili četvrti izbor na svojoj poziciji. Nije mi bilo jasno zašto. Logično mi je bilo da sve ide nabolje, posle prve sezone. U početku sam to prihvatio, bio sam spreman da se borim za mesto. Trudio sam se iz sve snage, koristio svaki minut i to su svi sa strane videli, ali status se nije menjao. Iz meni nepoznatih razloga. Zato sam na polusezoni odlučio da idem negde gde ću da igram”, otkrio je Anđušić.

I pored svega nije imao konflikt sa najtrofejnijim trenerom Partizana.

“Ma te priče da sam imao konflikt sa Duletom kad sam odlazio, da smo se svađali, i tako dalje, zaista nisu istinite. Meni samo nijednog trenutka ništa konkretno nije rečeno zašto mi se ne daje šansa. Da sam pre početka te sezone znao da će tako biti, otišao bih odmah, ne bih se uzalud borio i čekao”, kazao je Anđušić.

Na zimu 2012. godine je prešao u Virtus, da bi posle kratkih epizoda u Valjadolidu I Bailbao, ponovo završo u Partizanu.

“Sve je počelo tako što sam samo trenirao sa timom, bio sam u Beogradu i Pera Božić mi je dozvolio da budem tu sa njima. Nikakvih priča za saradnju nije bilo, niti me je to zanimalo tad. Međutim, oni su me ubrzo pozvali i hteli da potpišem. Svi su me savetovali da ne potpisujem. Partizan je bio u jako lošoj situaciji, ali srce me je vuklo. Ljubav koju gajim prema klubu i navijačima me je povukla da pristanem. Pristao sam da igram za mnogo manje novca, nego što sam mogao da dobijem bilo gde. Zaista sam imao veliku želju da se vratim i popravim utisak. Rekli su da ću biti lider ekipe, to mi se svidelo, hteo sam da ostavim dublji trag. Međutim, jedno je dogovoreno, drugo je ispalo na kraju i zato smo se razišli posle dva meseca”, rekao je Anđušić.

Kada bi ponovo stigao poziv iz Humske.

“Ta opcija mi sada deluje kao teško ostvariva, ali kad bi došlo do nekih pregovora, ko zna kako bih razmišljao u toj situaciji. Nikad se ne zna. Voleo bih u jednom trenutku da ponovo obučem dres, možda i na zalasku karijere”, zaključio je Anđušić.