Fudbal

Zvezda dobila ozbiljnu ponudu za Joveljića, transfer blizu realizacije

Mirno je u fudbalskom klubu Crvena zvezda i pored brojnih nagađanja oko dolazaka i odlazaka iz klub.

Za sada je stigao samo Radovan Pankov iz Radničkog iz Niša, ali je sigurno da će biti još promena u timu. Kapiten Vujadin Savić i Milan Rodić imaju dozvolu za promenu sredine, Srđan Babić bi takođe mogao da ide, dok je aktuelan i transfer Veljko Simića u Rapid.

Jasno je da šampion mora da proda kako bi kupovao. Jedan od najtraženijih igrača crveno-belih je Dejan Joveljić. Mladi napadač je ostavio traga u omladinski i prvom timu, a svaku šansu je iskoristio na pravi način. Direktor Zvezde, Zvezdan Terzić, najavio je prodaju Joveljića u slučaju dobre ponude.

U prvi mah je Hofenhajm nudio 4,5 miliona evra, a kako prenosi “Telegraf”, Ajntraht je ponudio pola miliona više plus 10 do 20 posto od naredne prodaje. Načelno je ceo posao završen i ostalo je samo da se dogovore neki sitni detalji.

Mnogi Joveljića porede sa Lukom Jovićem, pa onda i ne treba da čudi interesovanje Ajntrahta, koji je odlično prošao prilikom prodaje Jovića Real Madridu. Deo novca od tog transfera uložiće u još jednog Srbina čiji će zadatak biti da u potpunosti nasledi Jovića na terenu, a da za koju godinu donese klubu ozbiljan novac od prodaje.