Fudbal

Zidan: Niko ne može da zameni Ronalda (FOTO)

Iz fudbalskog kluba Real Madrid je loša sezone koju će završiti bez osvojenog trofeja.
Mnogi su loš ućinak ekipe povezali sa prodajom Kristijana Ronalda prošlog leta. Madriđane je prvo napustio trener Zinedin Zidan, a potom je portuglaski as završio u Juvetusu za 100 miliona evra.

U međuvremenu je “kraljevski” klub su vodila dvojica trenera, da bi pre nešto više od mesec dana ekipu ponovo preuzeo Zidan. Francuski stručnjak uveliko sprema ekipu za narednu sezonu u kojoj će morati da se napadnu trofeju. Spekuliše se o potencijanim pojačanjima, ali zamenu za Ronalda je nemoguće naći.

“Zamena za Kristijana ne postoji, bez obzira koga dovedete. Otišao je iz kluba i uvek možete dovesti kvalitetne igrače, ali oni nikada neće uraditi ono što je on uradio za ovaj klub, ali toje fudbal”, rekao je Zidan na koferenciji za mediji uoči meča sa Leganesom.

Mnogo se očekuje od Karima Benzeme.

“On može da igra sa svakim, on donosi saigračima dodatan kvalitet i njih čini boljim. Karim nije klasična devetka, može da poveže igru i da igra u širem područiju, može da daje golove i da pomaže drugima da ih daju“, pojasnio je Zidan i potom je objasnio na čemu njaviše radi sa ekipom.

“Imam više vremena za treninge i dosta radimo na psihologiji kao i na nekim stvarima za koje nemaš vremena kada igraš tri utakmice tokom nedelje”, zaključio je Zidan.