Fudbal

Vuletić: Objasnio kako će Paritzan žalbom probati protiv odluke UEFA

Fudbalski klub Partzan sutra nastavlja takmičenje revanš mečom trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Malatije u Turskoj ,nakon što je u Beogradu pobedio 3:1, ali je zbog navijača na tom meču Unija evorpskih fudbalskih federacija (UEFA), kaznila crno-bele par dana posle zbog “rasističkih povika” dela navijača, upućenih ka Mičelu Donaldu, zbog sporne keltske zastave, ubačenih predmeta u teren, korišćenja pirotehnike…

Dakle, ako Partizan sutra eliminiše Malatiju u Turskoj, crno beli će najverovatnije igrati protiv norveškog Moldea, ali kako sada stvari stoje, ekipa Sava Miloševića neće imati podršku publike, u dva naredna evropska meča.

Klub iz Humskoj se ne miri sa ovakvom odlukom disciplinskih organa UEFA i on će uložiti žalba, a dalju proceduru, u izjavi za “Informer” je objasnio potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić.

“Partizan će tražiti obrazloženje presude. Nakon toga imamo pet dana da uložimo žalbu drugostepenom organu, Žalbenoj komisiji. Prema Disciplinskom pravilniku, žalba automatski ne stopira dejstvo izrečene kazne. Međutim, ako predsednik Žalbenog veća proceni da postoje racionalni razlozi, može da suspenduje izrečenu kaznu do okončanja postupka. Nikad ne prejudiciram ishod postupka, ali verujem da imamo argumente da se kazna ublaži jer rasizma jednostavno nije bilo”, naglasio je Vuletić.

Međutim, ono što takođe nije išlo u prilog crno-belima je što je UEFA, po svemu sudeći, donekle promenila svoju raniju praksu, na šta je Vuletić posebno ukazao.

“Nama je naloženo u petak da se izjasnimo do ponedeljka u 10.00, a onda je u ponedeljak doneta odluka. Mislim da je UEFA želela da predupredi scenario iz dva slučaja iz prošlosti. Naime, Hajduk iz Splita, a kasnije Crvena zvezda, tražili su od Žalbenog veća da im se kazna suspenduje do okončanja žalbenog postupka, jer su imali racionalni razlog – unapred prodate karte. Iz UEFA su u obzir uzeli činjenicu da bi klubovi pretrpeli značajnu finansijsku štetu, pa su kazne odložene. Hajduku i Zvezdi presuda je stigla u vreme kada se već znalo ko će im biti naredni rival. Kod nas će se tek sutra znati da li ćemo proći dalje i pošto je tako, mi kao racionalni razlog ne možemo da navedemo prodaju karata”, objasnio je Vuletić.

Partizan sutra igra revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa protiv Malatije od 19 časova u Tuskoj.

Foto: Youtube Printscreen/