Fudbal

Vranjanci prete Poledici krivičnom prijavom

Fudbaleri Dinama iz Vranja vode veliku bitku za opstanak u Superligi Srbije.

U prošlom kolu su uspeli da savladaju favorizivani Spartak posle preokreta i samim tim su kolo pre kraja ostali u igri da se spasu ispadanja. Optužbe za nameštanje stigle su i od Mirka Poledice, predsednika sindikata fudbalera”Nezavisnost”, protiv koga će Upravni odbor Dinama podneti krivičnu prijavu.

“U protekla dva dana, zahvaljujući zlonamernim insinuacijama, Dinamo je neko opet doveo u negativan kontekst. Ovog puta lažne optužbe dobiće epilog na sudu. Naš klub podneće prijave nadležnim organima zbog neistinitih navoda da je na utakmici Dinamo – Spartak Ždrepčeva krv gostujuća ekipa igrala bez šefa stručnog štaba i pomoćnog trenera. Ovom, lažnom konstatacijom, iskontruisana je priča u pojedinim medijima o navodno sumnjivom rezultatu utakmice”, piše u saopštenju Vranjanaca, dostavljenom beogradskim redakcijama.

 

“Činjenica je da je Spartak Ždrepčeva krv na, navodno spornom meču, imao šefa struke, za šta postoje i relevatni dokazi: izveštaj sa utakmice, zvaničan zapisnik, video zapis, izveštaj u dnevnom listu “Sportski žurnal” od 12. maja. Dinamo će zato podneti krivičnu prijavu protiv Mirka Poledice, predsednika “Nezavisnost” zbog širenja neistina i lažnih optužbi. Predmet tužbe biće i pojedini mediji, koji su izneli netačne informacije, čime su još jednom naneli nemerljivu štetu našem klubu i srpskom fudbalu u celini.

Nedavno je jedan dnevni list i izrazio sumnju u regularnost meča između Radnika i Dinama zbog navodno velikih uplata na trijumf  Vranjanaca.

 

“Poznato je kako je taj meč završen i nijedan drugi klub se u sličnim pričama ne pominje, izuzev Dinama! Znamo sa koje strane sve to stiže”, stoji u saopštenju FK Dinama.

 

Mirko Poledica je na svom tviteru objavio izvinjenje zbog optužbi na račun Vranjanaca i pitanje je da li će se na tome završiti.