Fudbal

Vojska Srbije ugostila Crvenu zvezdu (FOTO)

Ekspedicija Fudbalskog kluba (FK) Crvena zvezda je bila u poseti Garde vojske Srbije. Šampion naše države je u jednoj od najelitnijih jedinica Vojske Srbije dočekan je uz visoke počasti sa crvenim tepihom za predsednika crveno-belih Svetozara Mijailovića, trenera Vladana Milojevića, stručni štab i fudbalere koje je ugostio komandant Garde general-major Milomir Todorović

Todorović je u domu Garde dostima predstavio istoriju jedne od najelitnijih jedinica Vojske Srbije, osnovane 1830. godine.

“Crvena zvezda i Garda imaju mnogo toga zajedničkog. Zvezda je jedan od najstarijih klubova, a Garda je najstarija jedinica Vojske. Zvezda je najtrofejniji klub, a garda jedna od najelitnijih jedinica Vojske. Svet poznaje Srbiju po Zvezdi, ali i po Gardi. Smešteni smo na Topčiderskom brdu, samo je kilometar vazdušnom linijom udaljena Marakana od našeg doma. Imamo i zajednički cilj, a to je da na najbolji način predstavljamo našu zemlju i građane Srbije”, rekao je Todorović.

Lepo iznenađenje pripremili su članovi Garde Milojeviću i nakon prezentacije o radu njihove jedinice Todorović uručio je Zvezinom treneru šapku komandanta Garde, koja je posebna po tome što na sebi ima grb.

“Počastvovan sam što smo danas ovde i neizmerno zahvalan na poklonu. Srećan sam što su moji igrači, posebno stranci, uspeli da upoznaju našu bogatu istoriju. Ne možete da volite zemlju, ako ne poznajete njenu istoriju”, poručio je Milojević.

“Crveno-beli su obišli i crkvu Svetom velikomučeniku Georgiju, koja postoji u sklopu Garde. Tu ih je dočekao major Stevan Stevanović, koji im je poželeo mnogo sreće i uspeha u predstojećim mečevima.

Ispred Garde naša ekipa imala je priliku da obiđe impozantne svedoke istorije, neke od najluksuznijih automobila u kojima se vozio predsednik nekadašnje SFR Jugoslavije Josip Broz Tito.

Sa aerodroma Vojnomedicinske akademije helikopterom je crveno-bela ekspedicija odletela do aerodroma u Batajnici. U tridesetominutnom letu svi su uživali, a svakako je najlepši deo bio obletanje oko Marakane, te su tako naši fudbaleri mogli da vide stadion iz nesvakidašnjeg ugla.

Na najvećem vojnom aerodromu u Srbiji, 204. vazduhoplovna brigada dočekala je predstavnike Crvene zvezde. Piloti su odgovarali na sva pitanja naših fudbalera i potrudili se da im što bolje predstave svaki avion. Usledio je letački program, gde su zvezdaši uživali u umeću srpskih vojnih pilota”, piše na sajtu crveno-belih.

Foto: Youtube Printscreen/