Fudbal

Veselinović: Igraćemo kao da je 0:0, očekujemo reakciju Jermena

Srpksi predstavnik koji je najbolje počeo takmičenje u takmičenju u Evropi, pošto Čukarički koji je ubedljivo trijumfovao 3:0 protiv Banatsa sutra igra u Jermeniji revanš utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa, a trener kluba sa Banovog brda Aleksandar Veselinović je pohvalio domaćina, a potom se osvrnuo na analizu predstojećeg susreta.

“Doputovali smo u Jerevan, grad fudbala. Sve jermenske ekipe već duži period imaju srpske igrače u svojim timovima, što je dokaz da poštuju naš fudbal, naš sport, i nas kao narod. Kazao sam pre prve utakmice da imam iskustva u radu sa jermenskim narodom i njihovim fudbalerima. Veoma mi je drago što se nalazimo ovde, kod naroda koji je po prirodi gostoljubiv. Već sam ranije pomenuo da će se ovaj dvomeč rešavati posle poslednjeg zvižduka u Jerevanu. Tako se pripremamo i sada, drago mi je da i igrači tako razmišljaju i to je jedini ispravan put. Počećemo utakmicu kao da je rezultat 0:0, sa težnjom da ostvarimo pobedu, da nametnemo svoj stil igre i da anuliramo kvalitete provitnika. Pre, za vreme i posle utakmice smo još jednom u analizi, u profesionalnom pristupu primetili, bez obzira što smo pobedili sa 3:0, situacije koje su po nas mogle da budu veoma neprijatne. Potrudili smo se da preduhitrimo te eventualne probleme”, rekao je Veselinović.

Šef stručnog štaba Čukaričkog je naglasio da će tim morati da se izbori sa teškim vremenskim uslovima, visokom temperaturom na velikoj nadmorskoj visini.

“Znamo da je ovde blizu 1.000 metara nadmorske visine, dočekala nas je tropska temperatura. Ali, uvek govorim, kako protivniku tako i nama. Jeste da imamo mladu ekipu koja nema iskustva na ovakvom nivou takmičenja, ali sreli smo se sa tim i u prvoj utakmici. Bilo je vrlo važno da osvežimo ekipu posle prvog meča, s obzirom da je potrošnja bila velika, uz visok ritam utakmice. Nadam se da ćemo i sve izazove ovde uspešno prebroditi”, istakao je Veselinović.

Trener belo-crnih je napomenuo da očekuje reakciju domaćeg tima posle poraza od 3:0 na Banovom brdu:

“Mislim da svaka ekipa koja poštuje sebe mora da reaguje. Svakako da će protivnik biti veoma motivisan, da će od prvog minuta pokušati da nametne svoj stil igre. Međutim, lično mislim da nemamo nekog velikog razloga da mnogo toga menjamo. Naravno, biće nekih modifikacija, radili smo na tome na trenizima. Moramo da verujemo u sebe uz maksimalno poštovanje ekipe Banantsa. Napominjem da sigurno imaju određen kvalitet i pojedince i prostore na terenu na kojima mogu da nas ugroze”, ocenio je Veselinović.

Strateg Čukaričkog je objasnio da njegova ekipa mora biti oprezna u revanšu i pored ubedljivog trijumfa u prvom meču.

“Najvažnije je da budemo koncentrisani na svaki sledeći trenutak koji se dešava u igri. Rekao sam već igračima, i uvek sam to praktikovao tokom svoje trenerske karijere, apsolutno ne treba da razmišljamo o rezultatima za vreme igre. Videli ste i u prvom meču da u toku dva minuta rezultat može da se promeni. Samo maksimalna koncentracija, pažnja, i usmerenost na svoj deo posla, bez obzira na posed lopte, može da nam donese rezultat”, poručio je Veselinović.

Trener kluba sa Banovog brda je naglasio da je njegov tim želi da ostvario obe pobede protiv Banantsa kojima bi se znatno i poboljšao i koeficijent srpskog fudbala i Veselinović se nada da će svi naši klubovi biti uspešni u evropskim takmičenjima.

“Sportski je da se razišlja da uvek idemo na pobedu. I pre prve utakmice sam kazao da ćemo igrati pre svega za sebe i svoj klub, a ako uspemo da kroz to na bilo koji način doprinesemo nečemu pozitivnom srpskom fudbalu, biće nam veoma drago. Mislim da svi skupa, ako govorimo o srpskom fudbalu, treba da se trudimo sa svoje strane da damo maksimum, pa ako to akumuliramo u jedno zajedništvo, svima će nam biti dobro”, zaključio je Veselinović.

Prvi meč na stadionu na Banovom brdu je završen u korist domaćina reztualtom 3:0, a revanš utakmica se igra sutra od 17 časova u Jerevanu.

Foto: Youtube Printscreen/Arena sport TV