Fudbal

Utakmica Kupa Srbije Trepča - Crvena zvezda odložena (FOTO+VIDEO)

Fudbalski klub (FK) Crvena zvezda je trebalo od 14 časova da odigra utakmcu šesnaestine finala protiv Trepče u Kosovskoj Mitrovici, ali ona neće biti odigrana danas.

Naime, ekspedicija FK Crvene zvezde predvođena generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem koji je privatnim automobilom predvodio delegaciju kluba ispred autobusa sa fudbalerima do administrativnog prelaza Jarinje, nije prošla dalje.

“Imamo zabranu ulaska na teritoriju Kosova, razlog ne znamo, zabranila je Vlada Kosova. Samo da napravimo konsultacije…”, rekao je Terzić medijima a preneo B92.

Iz FK Trepča, je saopšteno da je utakmica zabranjena i najavljen meč Kupa Srbije između Crvene zvezde i Trepče na teritoriji Kosova i Metohije neće biti održan, pošto kako izveštava portal Kosovo onlajn, direktor kluba iz Kosovske Mitrovice Bojan Jakšić, je rekao da je “utakmica zabranjena”.

Fudbaleri Zvezde sa stručnim štabom i rukovodstvom su bili na putu ka administrativnom prelazu Jarinje, zajdno sa medijima i navijačima, a generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić se obratio sledećim rečima:

“Došli smo da odigramo utakmicu, da igramo fudbal i da se bavimo sportom, međutim to nam je zabranjeno. I pored preporuke FIFE da se utakmica između Trepče i Crvene zvezde odigra u Kosovskoj Mitrovici, institucije sa Kosova su se oglušile o taj savet. Kad smo prišli graničnom prelazu, došla je kosovska policija i rekli su da nam je zabranjeno da uđemo na teritoriju Kosova. Na moje pitanje zbog čega, rekli su da je to odluka vlade Kosova i nisu nam dali dodatno objašnjenje. Hteli smo da budemo sportisti, da napravimo praznik fudbala za naš narod u južnoj srpskoj pokrajini, međutim, to nam je onemogućeno. Žao mi je što je narod ostao uskraćen za sportski događaj. Verovatno će se utakmica odigrati sutra, videćemo gde tačno”, ističe Terzić i dodao:

“Kosovske institucije su pokazale da je sve ono što oni rade farsa i da je njihovo pozivanje na razdvajanje sporta i politike, na osnovu čega su tražili učlanjenje u FIFU i UEFU, samo laž. Dolazile su razne informacije, ali naše je bilo da dođemo i odigramo utakmicu. Dobili smo dopis od FIFE gde su oni preporučili Fudbalskom savezu Kosova da se utakmica odigra u Kosovskoj Mitrovici. Ništa mi nismo tražili drugačije od uobičajnog, jer Trepča svoje utakmice igra u Kosovskoj Mitrovici i ne postoji razlog zbog čega se današnja utakmica nije odigrala tamo. Dobili smo podršku FIFE i sve ono što smo mogli da čujemo prethodnih dana u kosovskim medijima je laž. Pričali su da hoćemo da dođemo ovde mimo odluka FIFE i UEFE, što nije tačno, zato smo objavili dokument koji smo dobili od najviše svetske organizacije”, rekao je Terzić.

Generalni direktor crveno-belih, je pohvalio navijače koji su došli u velikom broju da prate Crvenu zvezdu na Kosovu, ali i sve pristalice crveno-belih, iz južne srpske pokrajine.

“Ponosan sam na naše navijače, pokazali su da je Crvena zvezda Srbija i da, gde god ima srpskog naroda, navijači našeg kluba su tu. Ovo je diplomatska pobeda Srbije, Fudbalskog saveza naše zemlje i Crvene zvezde”, konstatovao je Terzić.

Direktoru Trepče Vladanu Radovanoviću je žao što su građani Kosovske Mitrovice i okolnih mesta lišeni prilike da gledaju šampiona Srbije.

“Šta da vam kažem, ljudi, mi smo se spremali za utakmicu. Vidite i sami ko je protivnik, Crvena zvezda. Vidite šta se dešava, ovo je već nešto više od sporta, više od igre. Žao nam je, svima. Spremali smo se za spektakl u Kosovskoj Mitrovici. Bili ste prisutni i videli ste šta se sve izdešavalo. Mi smo od samog izvlačenja parova dobili najave da utakmica neće biti odigrana. Mi smo i pored toga bili veliki optimisti, sve do 10 časova danas mislili smo da će utakmica biti odigrana. Tako smo se i spremali, do poslednjeg trenutka. Nebitno je gde će utakmica biti odigrana, ali mislimo da će biti ili Stara Pazova ili Beograd, rekao je Radovanović, a preneo Mocart sport.

Kako Tanjug javlja, odlučeno je da se autobus sa igračima i stručnim štabom vrati za Beograd, što znači da je utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije između Trepče i Crvene zvezde definitivno odložena, a prema poslednjim informacijama utakmica će biti odigrana u četvrtak, 10. oktobra od 17 časova.

 

Foto: Youtube Printscreen/