Fudbal

Ugledni L'Ekip: Meč Pariz Sen Žermena i Crvene zvezde namešten?

Francuski „L’Ekip“ tvrdi da je meč drugog kola između Pariz Sen Žermena i Crvene zvezde namešten.

Podsećamo, šampiona Srbije je ubedljivo poražen na „Parku Prinčeva“ sa 6:1, a na poluvremenu je već bilo 4:0.
Isti izvor dalje navodi da su nekoliko dana pre utakmice o celom slučaju obavešteni i predsednik Uefe Aleksandar Čeferin i njegovi najbliži saradnici.

Iz evropske kuće fudbala su obavestili francusko tužilaštvo da postoji mogućnost da je pomenuti meč namešten. Navodno postoje indicije da je jedan neimenovani čelnik Zvezde pokušao da uplati pet miliona evra na poraz crveno – belih od baš pet golova razike. Istraga o celom slučaju je otvorena i ozbiljno shvaćena i da su inspekori dan pred utakmicu prisluškivali razgovor Zvezdinog zvaničnika i prvog čoveka „svetaca“ Nasera Al – Kelafija. Takođe su inspektori bili na meču i sumnja je potkrepljena kada je Mbape u 70.minutu pogodio za 5:0, da bi potom Marin smanjio na 5:1, ali Nejmar vratio na pet golova razlike za konačnih 6:1.

Za sada dakle postoje osnovana sumnja, ali bez konkretnih dokaza da je bilo pokušaja da se rezultat namesti. Nadležni frnacuski organ i UEFA će se baviti ovim slučajem i ostaje nada da je ovo samo plod nečije bujne mašte, a u suprtonom neće valjati.