Fudbal

Ugašen fudbalski klub Palermo (FOTO)

Fudbalski klub Palermo ili “Citta di Palermo” je kako izveštavaju mediji u Italiji , zvanično ugašen, pošto je Sud u prestonici Sicilije prihvatio predlog tužioca da ovaj klub proglasi insolventnim.

Sin kontroverznog biznismena i bivšeg vlasnika kluba Mauricija Zamparinija, Andrea je pokušao je da spase klub i ponudio je 10.000.000 evra za dugove, ali je procenjeno da je to premalo i “Citta di Palermo” je ugašen zbog ogromnih dugovanja, zbog kojih prethodne sezone nisu dobili priliku da se takmiče u plej-ofu za povratak u Seriju A, dok im je ove bilo zabranjeno takmičenje u Seriji B.

Posle zabrane takmičenja u Seriji B osnovan “Feniks klub” iz Palerma, koji nosi naziv “SSD Palermo” i takmiči se u Seriji D, a i ovaj klub takođe igra na stadionu “Renco Barbera”.

Klub “Citta di Palermo” koji je danas ugašen je bio četvrta verzija originalnog Palerma, koji je osnovan 1900. godine, a “US Citta Di Palermo” je bio i najuspešniji, u poslednje 32 godine su tri puta bili na petom mestu Serije A, dok su 2011. godine igrali i finale Kupa Italije.

Najpoznatiji fudbaleri koji su igrali za Palermo poslednjih godina su Edinson Kavani, Luka Toni, Paulo Dibala i Andrea Barzalji.

Foto: Youtube Printscreen/LOGOLAND