Fudbal

Tumbaković: Ne može i ne sme da se pravi razlika između rivala

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra igra sa oslabljnim timom prijateljski meč protiv selekcije Paragvaja a potom sledi u ponedeljak utakmica u kvalifikacijama za Evorpsko prvenstvo u grupi B protiv Litvanije i selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković kaže iako je, meč protiv Litvanijom značajniji, i takmičarski bitniji jer se igra za bodove, da je nacionalani tim fokusiran i napredstojeći meč u Kruševcu.

“Upoznali smo se sa rivalom, pogledali njihove utakmice i predstavili šta želimo u meču sa Paragvajem. Nećemo sada o Litvaniji, fokus je na onome što očekujemo u meču u Kruševcu”, rekao je Tumbaković i dodao:

“Kada se nosi dres Srbije ne može i ne sme da se pravi razlika između rivala. Svaka utakmica je važna i zahteva mobilnost i verujem da će tako biti i protiv Paragvaja. Pred nama je mnogo posla, moramo da koristimo svaki trenutak, svaku utakmicu, tako da nas i sada očekuje zahtevan meč”, istakao je Tumbaković.

Vezni igrač Luka Milivojević pred sutrašnji meča protiv gostiju iz Južne Amerike koji su trenirali je na pomoćnom terenu stadiona “Rajko Mitić”, ima slično razmišljanje kao i selektor našeg nacionalnog tima.

“Ne pravim razliku između rivala. Svaka utakmica u dresu Srbije zahteva isti pristup i angažman, maksimalan i odgovoran. Tako će biti i protiv Paragvaja, bez obzira što se radi o meču koji se vodi kao prijateljski”, rekao je Milivojević.

Srbija prijateljski meč protiv Paragvaja igra u četvrtak u Kruševcu od 20:45, a potom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Litvanije u ponedeljak u Viljnusu takođe od 20:45, a kako se navodi na sajtu FSS, očekuje se da tribine budu pune, jer odavno “Orlovi” nisu igrali na stadionu pod Bagdalom.

Foto: Youtube Printscreen/