Fudbal

Tumbaković, Mitrović i Milivojević posle trijumfa u Luksemburgu

Srbija je pobedila Luksemburg i to je bio prvi tirjumf reprezentacije od kada je selektor Ljubiša Tumbaković, koji je prokomentarisao meč.

“Dug je put do stvaranja prepoznatljive i kvalitetne igre, sad smo sa drugom grupom igrača pokušali protiv objektivno slabijeg protivnika da pokažemo kvalitet. Bilo je u momentima dobro i kvalitetno, treba u perspektivi da pokažemo opet, predstoji nam ozbiljan rad u oktobru i novembru, da unapredimo što je dobro i eliminišemo što je loše”, rekao je Tumbaković koji nije hteo nikoga posebno da ističe:

“Ne bih nikoga posebno isticao, sve su to igrači naše reprezentacije, igraju dobro, imaju dobar odnos prema reprezentaciji, svako naše duže druženje i rad biće kvalitetnije i bolje. Kada pobediš bolja je atmosfera nego kada izgubiš, makar izgubio i od Portugala. Ova pobeda je podstrek za lepšu atmosferu u procesu rada i utakmica. Nema prve i druge ekipe, sve su to reprezentativci i najbolje što mi sada imamo, a sastav prilagođavamo protivniku”, naglasio je Tumbaković.

Iskusni stručnjak je govorio i o igri rivala.

“Luksemburg me nije iznenadio, nije to ona ekipa kakvu pamtim, to je sada jedna disciplinovana ekipa koja zna šta hoće. Ipak, smatram da je Srbija bolja u ovom momentu”, ocenio je Tumbaković koji je istakao da mada je bilo grešaka i da će se obaviti detaljna analiza, naš nacionalni tim je ostvario dobar rezultat:

“Dobar je rezultat, bilo je interesantnih detalja koje treba da unapredimo, ali je bilo i puno grešaka. Detaljna analiza će nam pomoći da sve izdefinišemo na način koji nama odgovara. Najveća grupa ovih igrača biće ponovo ovde, ali pratimo sve koji su nam interesantni, postoji mogućnost da se pojavi neko novi. Ovo je jedno dobro septembarsko okupljanje da bismo analizirali sve za dalje”, zaključio je Tumbaković.

 

Napadač “Orlova” Aleksandar Mitrović je sa dva gola u Luksemburgu postigao 28 pogodaka za Srbiju na 51 meču za nacionalni tim i i izjednačio se na sedmom mestu liste najboljih strelaca u istoriji naše reprezentacije sa Todorom Veselinovićem, dok za Dušanom Bajevićem zaostaje za jedan gol.

“Čast mi je što sam u tom društvu, sigurno je da sam srećan, ali ekipa je najbitnija. Ne opterećujem se time. To su sve velika imena na listi, ne bih sebe da poredim sa njima. Na meni je da nastavim da radim”, rekao je  Mitrović.

Golgeter Fulama koji će za šest dana proslaviti 25. rođendan je govorio i o utakmici.

“Dali smo golove na vreme, rešili utakmicu. Dobio sam dve lepe asistencije da pogodim mrežu, možda sam mogao još koji, ali najbitnije je da se reprezentacija vratila na pobednički put. Lepa pobeda, zadovoljan sam”, rekao je Mitrović.

 

Vezni grač Kristal Palasa Luka Milivojević veruje da će Srbija u periodu baraža u martu biti u najboljoj formi.

“Selektor je nov, treba i vremena da namestimo sve, ali kako prolaze okupljanja, sve više ćemo se upoznavati i nadam se da ćemo biti maksimalno spremni za mart. Mart moramo da dočekamo maksimalno spremni. Imamo još tri utakmice do kraja kvalifikacija. Realno, šanse da uradimo nešto u grupi su teške. Probaćemo da izvučemo maksimum iz njih, kako bodovni, tako iz nas samih. Mart nam je druga šansa, ali se nećemo predati dok god postoje šanse i u grupi”, rekao je Milivojević.

Sledeću utakmicu Srbija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igra 14. oktobra u Litvaniji.

Foto: Youtube Printscreen/