Fudbal

Setjen zvanično predstavljen kao novi trener Barselone (FOTO+VIDEO)

Kao što je sinoć i potvrđeno Kike Setjen je novi trener Barselone sa kojom je potpiao ugovor do juna 2022. godine.

Već koliko jutros Setjen je odradio prvi trening u novom klubu, a potom je usledila uobičajna procedura kada je dolazak u velike klubove u pitanju. Prvo se medijima obratio predsednik Katalonaca Đozep Marija Bartomeu koji se zahvalio Kikeu, ali nije propustio da se zahvali sada već bivšem treneru Valverdeu.

“Želim da zahvalim Kikeu što je prhvatio ovaj izazov. Klub poput Barselone uvek ima svoje poteškoće, ali ima i svoje nagrade. Znamo Kikea i njegov način igranja. On vodei računa o igri i stilu i u tome se slažemo sa njim. Zahvalnost i Ernestu Valverdeu za sve što je učinio sa nama u ove dve i po godine. Užvivali smo i pobeđivali i moramo da mu se zahvalimo. Odlučili da napravimo promenu jer smo usred sezone i trebalo nam je pojačanje. Sa novom dinamikom težimo ka osvajanju prvenstva, Lige šampiona i Kupu kralja”, poručio je Bartomeu.

 

Novi trener Katalonaca je malo reći uzbuđen zbog šanse koju je dobio.

“Zahvalan sam ovoj instituciji, njenom predsedniku i najbližim saradnicima na prilici koju su mi pružili da budem ovde. Ni u svojim najboljim snovima nisam mogao da zamislim da budem ovde. Vrlo sam emotivna osoba i danas je vrlo emotivan dan za mene. Pokušaću da ustupim igračima entuzijazam i želju koje imam. Juče sam šetao sa kravama u svom selu, a danas u Barseloni treniram najbolje igrače na svetu. Razgovarao sam sa igračima, imali smo prvi kontakt i predispozicije su izvanredne. Siguran sam da ćemo se brzo prilagoditi, jer mnoge stvari koje ćemo tražiti od njih oni već poznaju”, poručio je Setjen.