Fudbal

Radonjić konačno otkrio zašto je malo igrao za Marseju

Svojevremno je bio jedan od najtalentovanijih srpskih igrača kome je predviđena velika karijera.

Stasao je u Partizanu iz kojeg je otišao kao mlad u Romu. Reč je naravno o Nemanju Radonjiću. Nije se naigrao fudbala koji mu više nije bila glavna preokupacija. Usledio je povratak u srpski fudbal u ekipu Čukaričkog gde ga je trener Nenad Lalatović fudbalski oživeo.

Usledio je transfer u Crvenu zvezdu u kojoj je pokazao koliko zaista može. Za nešto više od godinu dana pomogao je ekipi da izbori proleće u Ligi Evrope, bio je deo reprezentacije Srbije na Svetsko m prvenstvu, da bi prošlog leta crveno – beli izborili plasman grupnu fazu Lige šampiona. Svojim dobrim partijama je skrenuo pažnju na sebe i u finišu prelaznog roka je usledio transfer u Marsej. Delovalo je da je to idealan sredina za njega i da ga čeka uspešna sezona.

Ipak u sezoni za nama odigrao je 22 meča u svim takmičenjima (uglavnom ulazio sa klupe), nije dao ni jedan gol, usput zabeleživši samo jednu asistenciju.

Na okupljanju mlade reprezentacije Srbije Radonjić je konačno otkrio razlog slbe minutaže na „Veledromu“.

„Ne znam… Odigram dve utakmice dobro, onda me sklone. Bila je priča da me čuvaju za narednu sezonu, da ne igram mnogo da se ne bih povredio. Zato se nisam nervirao, bio sam miran koliko god da igram“, pojasnio je Radonjić za „Žurnal“.

 

Promena kluba ne dolazi u obzir.

“Došao je novi trener i želim da se borim za mesto i nametnem za sledeću sezonu”, poručio je Radonjić.