Fudbal

Partizan prodaje fudbalera koji je uvršten među najtalentovanije igrače sveta?

Nakon što je iskoristio šansu koju mu je ukazao trener Savo Milošević, pošto mu je pružio priliku da igra od početka meča na nekoliko važnih utakmica za prvi tim Partizana, iako ima samo 17 godina (tada je imao 16), Filip Stevanović je zablistao na početku ove sezone, a prema informacijama ovog talentovanog fudbalera očekuje veliki transfer.

Naime, mladi ofanzivni vezini igrač koji je igrao na večitom derbiju i na utakmicama u Evropi, a postao je i najmlađi strelac crno-belih u istoriji u UEFA takmičenjima, kako izveštava “Maksbetsport”, Partizan je dogovorio prodaju mladog Užičanina jednom investicionom fondu.

Kako se navodi se da je u pitanju cifra od 21.000.000 evra, od kojih će klub iz Humske profitirati 16.000.000 evra, a dodaje, trener Partizana Savo Milošević je najavio da će otići ukoliko Stevanović bude prodat za manje novca.

Stevanović će ostati u Partizanu do daljeg, a pretpostavlja se, da je u pitanju fond Pinija Zahavija, koji je u prošlosti sarađivao sa Partizanom, kao u slučajevima Lazara Markovića i Andrije Živkovića.

 

Takođe talenat maldog fudbalera nije ostao neprimećen i van granica Srbije i igrač koji je nedavno postao najmlađi strelac u istoriji evropskih kupova iz država sa prostora bivše Jugoslavije, je izabran i među najtalentovanije svetske fudbalere.

Naime Stevanović se našao u izbor britanskog “Gardijana” (Guardian) koji je za igrača napisao da je elegantan i neuhvatljiv dribler, koji je postigao tri gola u na prvih pet mečeva u Superligi Srbije i pre nego što je napunio 17 godina.

Britanski list je podsetio da je bio strelac i protiv Konahs Kija u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a da je gol postignut u stilu Nejmara i dodaje se, da je njegova fudbalska bućnost veoma obećavajuća, uz napomenu da Stevanović ništa ne želi da prepusti slučaju i da će učiniti sve kako bi ostvario ciljeve.

Foto: Youtube Printscreen/Fudbalski savez Srbije