Fudbal

Oba meča u grupi C odigrana nerešeno, Rumunija i Francuska u polufinalu (VIDEO)

Odigrana su i poslednja dva meča u grupi C na Evropskom prvenstvu (EP) za fudbalere do 21 godine (U 21) u kojima su oba meča okončana nerešeno.

 

Engleska je odigrala nerepeno portiv Hrvatske reztulatom 3:3 na stadionu “Olimpiko” u Seravaleu u San Marinu. Ris Nelson je u 11. minutu doveo “Gordi Albion u prednost, da bi Josip Brekalo u 39. minutu sa penala izjendačio na 1:1 što je i bio rezultat na kraju prvog poluvremena. Džejms Medison je ponovo doveo golom Englesku u vođstvo u trećem minutu nastavka.Ztim je ponovo Hrvatska izjednačila nakon asistencije Sandra Kulenovića kada je u 62. minutu precizan bio Nikola Vlašić. Džondžo Keni je bio strelac za Englesku u 70. minutu. Josip Brekalo je drugi put izjendačio golom, a u 82. minutu je iskoristio asistenciju Luke Ivanušeca.

Engleska je završila takmičenje kao treća sa jednim bodom i gol razlikom 6:9, dok je i Hrvatska eliminisana kao četvrta sa jednim bodom uz gol razliku 4:8.

Francuksa i Rumunija odigrale nerešeno bez golova na stadionu “Dino Manuci” u Ćezeni. Nerešen meč je odgovarao rivalima, jer su obe reprezentacije ostvarile plasman u nastavak takmičenja i to Rumunija kao prva sa sedma bodova i gol razlikom 8:3, a Francuska kao druga sa takođe sedam bodova uz gol razliku 3:1.

EP U 21, grupa C, 3. kolo:

Hrvatska Engleska 3:3 (1:1)
Brekalo 39, 82 Vlašić 62 – Nelson 11, Medison 48, Keni 70

Francuska – Rumunija 0:0

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poznati su i parovi u polufinalu (1/2):

EP U 21 1/2 finale:
Nemačka – Rumunija
Francuska – Španija

Foto: Youtube Printscreen/