Fudbal

Nije samo Tumbaković kandidat za selektora Srbije, još nekoliko imena u opticaju

Samo se čekala potvrda informacije, ali po svemu sudeći može doći do preokreta.
Jedino je izvesno da će Mladen Krstajić biti smenjen sa funkcije selektora Srbije nakon debakla od Ukajine od pre pet dana (5:0). Delovalo je da će na njegovo mesto Ljubiša Tumbaković. Doskorašnji selektor Crne Gore je nedano napustio klupu “đetića” nakon odbijanja da vodi ekipu protiv takozvanog Kosoa u kvalifkacijama za Evropsko prvenstvo.
Kako prenosi “Sportklub”. Tumbaković je obavio pregovre sa čelnicima našeg Saveza i dogovor još uvek nije postignut.U ovom trenutku ostaje nejasno da li će uslediti nova runda razgovora, ili će jednostavno Tumbaković biti promovisan na mesto selektora Srbije kao prvi kandidat.

Jasno je da vremena ima i da ne treba doneti ishitrene poteze. Kako piše “Srpski telegraf”, postojo još nekoliko imena za klupu Srbije. Reč je naravno o Draganu Stojkoviću i Veljku Panoviću. Problem predstavljaju njihovi jaki ugovor u Kini i Americi i to je u ovom trenutku nepremostiva prepreka. Postoje najave da bi popularni Piksi mogao da raskine ugovor sa svojim sadašnjim klubom i onda ne bi bilo prepreke da sedne na klupu Srbije.

Kao treća opcija pominje se Ivan Jovanović. Bivši trener kiparskog Apoela i Al Nasra iz Emirata je bez angažmana i doskoro je povezivan sa dolaskom u Zvezdu. Na kraju je Vladan Milojević ostao na našem najvećem stadionu, pa je dolazaka Jovanovića otpao. Naravno možda u našem Savez imaoju i neko četvrto ime koje krijuod javnosti.
Pre toga potreban je zvanični rastanak sa Krstajićem.